Γιάννης Μανώλης: Ανεπίτρεπτο για μέρος που θέλει τουρισμό, να βγαίνουν ανά εβδομάδα τα δρομολόγια

Να ανακοινωθεί άμεσα το πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Μαρμάρι - Ραφήνα για το καλοκαίρι!
Ο τρόπος που λειτουργεί η γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα έχει δύο κακά: αφενός, αποτρέπει αρκετούς να προγραμματίσουν τις διακοπές τους και κατ' επέκταση μερικοί από αυτούς βγάζουν την περιοχή από τον προγραμματισμό τους και, αφετέρου, υπονομεύει την γραμμή. 

Είναι ανεπίτρεπτο τα δρομολόγια για το Πάσχα να ανακοινώνονται 1 εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι πρωτοφανές για μέρος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τον τουρισμό να μην έχουν γίνει ήδη γνωστά τα δρομολόγια για την θερινή περίοδο. 

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα από την δουλειά μου: 

Πριν ένα 15νθημερο οικογένεια από τις ΗΠΑ μας ζήτησε να της φτιάξουμε τις διακοπές της στην Ελλάδα. Σκέφτονται να έρθουν διακοπές στη χώρα μας αρχές Αυγούστου και μας ζήτησαν να συμπεριλάβουμε στο πακέτο τους 3 διανυκτερεύσεις Πάρο, 3 διανυκτερεύσεις Νάξο, 2 Αθήνα και 2 σε προορισμό κοντά στην Αθήνα. Είπαμε, λοιπόν, αντί για κάποιο νησάκι του Αργοσαρωνικού να προτείνουμε νότια Εύβοια.

Ανάμεσα σε Νέα Στύρα, Μαρμάρι και Κάρυστο που προτείναμε, επέλεξαν την Κάρυστο. Υπολογίσαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς τα δρομολόγια πλοίων από Μαρμάρι προς Ραφήνα δεν είναι γνωστά. Τους έπιασε η ανασφάλεια για το αν θα βρίσκονται στο λιμάνι στην ώρα τους για να φύγουν για Πάρο.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η συνέπεια, η εγκυρότητα και το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Οφείλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έρθουμε σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία, ώστε να πράξουμε το αυτονόητο!

Γιάννης Μανώλης

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.