Αυτές είναι οι προτάσεις για τη νέα κι απαραίτητη προβλήτα που χρειάζεται η Κάρυστος

Το ζήτημα της κατασκευής μιας νέας προβλήτας για εμπορική και ακτοπλοϊκή χρήση στην Κάρυστο έχει φτάσει σε ένα κομβικό σημείο. Ή θα βγουν πλέον κάποιοι μπροστά όπως επιβάλλει ο θεσμικός τους ρόλος ώστε κάτι τόσο πολύ απλό, επιτέλους να υλοποιηθεί.

Μετά την πρώτη πρόταση της δημοτικής αρχής πριν 3 χρόνια για την άγκυρα η την Παξιμάδα, έχουν προκύψει και άλλες προτάσεις ώστε να επιλεχθεί η βέλτιστη στα πλαίσια μιας αναγκαίας συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καρύστου, τον ΟΛΝΕ και τους υπόλοιπους φορείς.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε αρκετές από τις προτάσεις που έχουν γίνει από από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΝΕ και μέλος του τοπικού συμβουλίου Καρύστου, κ. Ευάγγελο Σπύρου.

Έχουν κατατεθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό σε αρμόδιους φορείς μέσα σε γενικότερο πλαίσιο προτάσεων που αφορούν επίσης το Μαρμάρι και τα Νέα Στύρα, ώστε να υπάρχει μία βάση συζήτησης, να επιλεχθεί η καλύτερη από όλες τις πλευρές, να προχωρήσουν οι αναγκαίες μελέτες και να ακολουθήσει η κατασκευή της.

Ο κ. Σπύρου έκανε τις αναγκαίες επισημάνσεις στην σχετικά πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Κάρυστο ενώ τονίζει ότι από όλες τις προτάσεις, αυτή που αφορά την κατασκευή προβλήτας στο αρχιπέλαγος συνιστά τη φθηνότερη κι ευκολότερα υλοποιήσιμη καθώς προβλέπει μία επέκταση μόλις 15 μέτρων ενώ θα συνδυαστεί με ακτομηχανική μελέτη για να σωθεί η παραλία της Κρεμάλας από την εξαφάνισή τα επόμενα χρόνια.

Η κατασκευή της προβλήτας είναι απαραίτητη ώστε να μη χαθεί η σύνδεση με τις Κυκλάδες [που κερδήθηκε με πολύ κόπο και αγώνα από το Δήμο Καρύστου, τους επαγγελματικούς φορείς και όσους πέρυσι το καλοκαίρι έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να ξεκινήσει το δρομολόγιο] και η προοπτική για την Κάρυστο να καταστεί πύλη μετάβασης για ολόκληρη την Εύβοια και όχι μόνο, καθώς οι ακτοπλόοι θα δουν με άλλο μάτι την προσέγγιση στην πόλη μας. Διαφορετικά η πόλη κινδυνεύει να χάσει μία τεράστια ευκαιρία, η οποία σε πολλούς τώρα μπορεί να μην είναι ορατή, όμως, όπως διαμορφώνεται το μελλοντικό συγκοινωνιακό - μεταφορικό σκηνικό στο λεκανοπέδιο και την πρόσβαση στο λιμάνι της Ραφήνας [πχ επέκταση προαστιακού], ανοίγει μεγάλες προοπτικές για την Κάρυστο. 

Η δική μας θέση είναι πως η προβλήτα πρέπει να γίνει στην Κάρυστο, ώστε οι περαστικοί επιβάτες των πλοίων να βλέπουν την ομορφιά της πόλης, την προκυμαία, το κάστρο, την περατζάδα για να αποφασίσουν να βάλουν μια επίσκεψη στο πρόγραμμα.





Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.