Σκληρή ανακοίνωση της SAOS FERRIES για το ενδοκυκλαδικό με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας

SAOS Ferries

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ – SAOS FERRIES - Είχα την τιμή σήμερα να απευθύνω τις ευχές μου στον Υπουργό εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και στον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, να καταφέρουν με τις κατάλληλες αποφάσεις και μεταβολές στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, να επιβάλουν σε ορισμένα στελέχη της υπηρεσίας την τήρηση της νομιμότητας και της αρχής της ισονομίας, ώστε αυτή να παύσει να λειτουργεί ως μικρομάγαζο συγκεκριμένων συμφερόντων, ζημιώνοντας εν τέλει την Ελληνική Σημαία.

Δήλωσα ξεκάθαρα ότι εγώ δεν θα ακολουθήσω το παράδειγμα άλλου συναδέλφου μου, ο οποίος για ίδιους λόγους είχε καταφύγει στην εσχάτη διαμαρτυρία της απεργίας πείνας, αλλά ούτε και θα υποκύψω στις πιέσεις των ιδίων συμφερόντων, ξεπουλώντας τα πλοία του ομίλου μας σε συγκεκριμένη εταιρία.
Κατέστησα σαφές ότι προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου αναγκάζομαι να υποστείλω την Ελληνική σημαία από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ώστε να αποδειχθούν τα αυτονόητα υπό άλλη ευρωπαϊκή σημαία.

Γνωστοποίησα, δε, ότι παραιτηθήκαμε ήδη από τις απαιτήσεις μας από τη δίκη ενώπιον του Συμβούλιου της Επικράτειας σχετικά με το ίδιο πλοίο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη δικαιωθεί με προσωρινή απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεσμεύω το Υπουργείο ως προς την επιλογή άλλου πλοίου για την εξυπηρέτηση της ενδοκυκλαδικής γραμμής, καθώς δεν σκοπεύω να ενεργήσω, όπως άλλοι, κρατώντας τα νησιά μας ομήρους των επιχειρηματικών τους μεθοδεύσεων.

Επανέλαβα την πρόθεσή μου να συνδράμω σε όποια προσπάθεια γίνει για την εδραίωση της νομιμότητας, δηλώνοντας πρόθυμος να παράσχω όλα τα στοιχεία που διαθέτω και τα οποία θα φανούν χρήσιμα στην ηγεσία του Υπουργείου. 

Τέλος, επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά ότι η θέση μου και η ιστορία του ομίλου μας είναι αυτή του υποστηρικτή της ελληνικής ναυτιλίας και του έργου της ηγεσίας του υπουργείου -της οποίας γνωρίζω τις καλές προθέσεις- και κυρίως αυτή του αρωγού των εθνικών συμφερόντων. 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΑΣΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ΜΑΣ.


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.