Φιλοζωικός Σύλλογος Καρύστου – Απολογισμός 2020

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου. Οι συνθήκες λόγω του κορονοιού δεν μας επιτρέπουν να συγκαλέσουμε την ετήσια γενική μας συνέλευση. Θεωρώντας ότι η ενημέρωσή σας για τις δραστηριότητες, προκλήσεις και επιτεύγματα του Συλλόγου είναι το ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευχαριστιών για τη συμπαράσταση που μας δείχνετε, παραθέτουμε συνοπτικά τα πεπραγμένα μας μαζί με την εξέλιξη των κρίσιμων θεμάτων που μας απασχολούν. 

Στο κυρίαρχο και κρίσιμο θέμα του νέου Δημοτικού καταφυγίου οι πρόσφατες εξελίξεις δικαίωσαν τις επίμονες προσπάθειές μας. 

Συνεχίζονται οι υιοθεσίες αδέσποτων με συμβόλαια ενσωματωμένων υποχρεώσεων και διαδικασίες παρακολούθησης για την ευζωία τους. Σεβαστός αριθμός αδέσποτων του καταφυγίου και μη φιλοξενούμενων σε αυτό υιοθετήθηκαν από οικογένειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που λαμβάνουμε από τους αναδόχους και σας κοινοποιούμε μας πλημυρίζουν με χαρά και συγκίνηση. Δυστυχώς η δυστοκία που παρατηρείται στις στειρώσεις με κύρια ευθύνη των ιδιοκτητών τροφοδοτεί ακατάπαυστα τον αριθμό των κουταβιών που βρίσκουμε παρατημένα σε κατάσταση που δυσκολευόμαστε να περιγράψουμε. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για ένα πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες μας.

Μέσα στο 2020 δεχθήκαμε δύο μαζικές προμήθειες ζωοτροφών από τον Δήμο. Ευχαριστούμε και προσβλέπουμε σε συνέχεια.

Σε συνεργασία με τον Δήμο υπεβλήθη αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για άντληση κεφαλαίων για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αδέσποτων της περιοχής για το 2021. Μέχρι σήμερα τις σχετικές δαπάνες τις κάλυπτει ο Φιλοζωικός Σύλλογος.

Στις αρχές Ιουνίου πετύχαμε αιμοληψίες από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας για εξετάσεις για όσα από τα σκυλάκια του καταφυγίου έφεραν τσιπ. Εχουμε δέσμευση για την κάλυψη και των υπόλοιπων με την ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών τοποθέτησης τσιπ.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την απόκτηση ‘’traces’’ από την Περιφέρεια που θα διευκολύνει τη εύκολη και οικονομικότερη μετακίνηση αδέσποτων.

Μέλη μας και φίλοι εθελοντές του Συλλόγου σε όλη τη Νότια Καρυστία βοηθούν στη περισυλλογή η φροντίδα τροφής και νερού στη περιοχή που βρίσκονται αδέσποτα τα οποία δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία πετύχαμε όπως κάθε χρόνο να καλύπτουμε όλες τις διαρκώς αυξανόμενες δαπάνες χωρίς να χρωστάμε πουθενά. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επώνυμους και φίλους που ζητούν να μείνουν ανώνυμοι καθώς και τα 220 μέλη μας για την άοκνη συμπαράσταση και βοήθεια τους που μας οπλίζει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος.

Με ευχές για υγεία και ένα δημιουργικό και αισιόδοξο 2021.

Για το ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου Καρύστου
Ολγα Δημητρουλάκη Παπανδρέου Πρόεδρος

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.