Η αναλυτική ανακοίνωση του Λιμενικού για τους μετανάστες στον Μπούρο

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών στελεχών Λιμενικής Αρχής Καρύστου, απογευματινές ώρες της 04-11-2020, η Λιμενική Αρχή Καρύστου διαπίστωσε την ύπαρξη πενήντα δύο (52) αλλοδαπών σε απομακρυσμένη παραλία στις νοτιοανατολικές ακτές Εύβοιας. 

Κατόπιν συντονισμού ενεργειών από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου εντόπισαν σκάφος με κυβερνήτη 36χρονο αλλοδαπό, όπου όπως αποδείχθηκε και ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης της Λιμενικής Αρχής Καρύστου, είχε πραγματοποιήσει την παράνομη μεταφορά των προαναφερόμενων αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα με υπόψη σκάφος άνευ ναυτιλιακών εγγράφων. 

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της διεξαγωγής υπόψη έρευνας, σε διενεργούμενο αστυνομικό έλεγχο από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός και το έτερο όχημα είχε ως ρόλο, σταδιακά να διακινήσει παράνομα τους αλλοδαπούς από το σημείο εντοπισμού τους στην Αθήνα. 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ο ένας (01) αλλοδαπός και ο ένας (01) ημεδαπός, οδηγοί των δύο ΙΧ οχημάτων, ο αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος και οι δύο (02) αλλοδαποί που επέβαιναν σε ένα εκ των δύο ΙΧ οχημάτων, οι οποίοι είχαν διαφύγει προτού εντοπισθούν οι υπόλοιποι πενήντα δύο (52), ενώ το υπόψη σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και το ένα (01) ΙΧ όχημα. 

Από την αξιοποίηση περαιτέρω πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναφορικά με το υπόψη οργανωμένο κύκλωμα και στο πλαίσιο της προανάκρισης, ως ηγετικό στέλεχος της παράνομης διακίνησης των ως άνω αλλοδαπών, υπεδείχθη 47χρονος αλλοδαπός κάτοικος Αθηνών. 

Με την συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΕΟΕΠ/Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, ο ως άνω 47χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη σε κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή της Αθήνας. 

Κατά την διενέργεια νομότυπης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (05) πλαστά διαβατήρια και τέσσερα (04) δελτία ταυτότητας που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, ενώ σε σωματική του έρευνα εντοπίστηκαν ένα διαβατήριο άλλου προσώπου καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα. 

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την επεξεργασία και την σε βάθος ανάλυση όλων των στοιχείων, διερευνά την εμπλοκή και άλλων μελών του κυκλώματος, καθώς και την συνεργασία τους με μέλη έτερων οργανωμένων κυκλωμάτων με τις ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.