Προσάμμωση της εισόδου του λιμανιού κι ανάδειξη του ρωμαϊκού μαυσωλείου προκρίνονται άμεσα από την Περιφέρεια

Δύο σημαντικά έργα φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για το 2021. Το πρώτο είναι η προσάμμωση της εισόδου του Λιμένα της Καρύστου δηλαδή η εκβάθυνση του ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ταχύπλοο πλοίο. Το δεύτερο είναι η ανάδειξη του ρωμαϊκού μαυσωλείου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις στον σχετικό πίνακα του τεχνικού προγράμματος και στα δύο έργα υπάρχει σημείωση ότι πρόκειται για νέο έργο το οποίο θα υλοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση ενώ για την προσάμμωση στην είσοδο του λιμανιού της Καρύστου σημειώνεται ότι θα γίνει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΛΝΕ που είναι και ο αρμόδιος φορέας για το λιμάνι.

Το έργο της προσάμμωσης έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό 74.400 ευρώ ενώ η ανάδειξη του ρωμαϊκού μαυσωλείου 91.000 ευρώ τα οποία εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας το 2020 και προβλέπονται να υλοποιηθούν το 2021.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και μεταφέρονται από περασμένη έτη και άλλα έργα πως είναι η Μελέτη των έργων Προστασίας και ανάπλασης της δυτικής παραλίας Καρύστου με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 115.000 όπως και η ακτομηχανική μελέτη της διευρυμένης Ακτής παραλίας με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.