Σημαντική εξέλιξη για τη Σφυριχτή Γλώσσα της Αντιάς!

Η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά ενέκρινε, πριν λίγο, τον φάκελο τεκμηρίωσης για την σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς και την ενέταξε στο Εθνικό Ευρετήριο ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς που πρέπει να διασωθεί και να διαδοθεί. 

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε, επισήμως, το 2013 κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών της τότε δημοτικής αρχής Καρύστου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Παναγιώτη Τζαναβάρη που σε πείσμα των καιρών ασχολείται μεθοδικά με το θέμα της διάσωσης της σφυριχτής γλώσσας, τον Βαγγέλη Γεωργίου που ως ειδικός σύμβουλος του πρώην δημάρχου είχε εργαστεί μεθοδικά επί του θέματος, στην Περιφέρεια Στερεας Ελλαδας και σε όσες και όσους βοήθησαν ώστε να έχει αίσιο τέλος η υποψηφιότητα.

Έγινε το πρώτο και καθοριστικό βήμα προκειμένου να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε το σημαντικό αυτό στοιχείο της κληρονομιάς μας. Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά, ώστε η σφυριχτή γλώσσα της Αντιάς να ενταχθεί στον Διεθνή Κατάλογο της UNESCO. Όπως πράττω εδώ και 7 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα, θα συνεχίσω τις ενέργειες ώστε να ενημερώσω την τοπική κοινωνία, τις τοπικές αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να χαράξουμε ένα πενταετές σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει την σφυριχτή γλώσσα στη διεθνή αναγνώριση από την UNESCO και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Καρυστίας!

Ανάρτηση από το προφίλ του κ. Ιωάννη Μανώλη

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.