Εκβάθυνση της ανατολικής λεκάνης του λιμένα της Καρύστου και ανάπλαση από το Μπούρτζι ως την κεντρική προβλήτα

Μια ενδιαφέρουσα οραματική αλλά και χρηστική πρόταση βρίσκεται στα σκαριά με αφετηρία το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου. Συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες ανέβηκαν στη Διαύγεια οι εισηγήσεις του μέλους, Ευάγγελου Σπύρου οι οποίες είχαν γίνει δεκτές κατά πλειοψηφία με δύο βασικά αιτήματα.

Του Στρατή Μαζίδη

Το πρώτο είναι η εκβάθυνση της ανατολικής λεκάνης του λιμένα της Καρύστου. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει παράλληλα την τοποθέτηση δύο ακόμη πλώτων μικρών ντόκων κι αυτό με τη σειρά του τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στο ανατολικό τμήμα κάτι το οποίο θα προσδώσει μια εικόνα μαρίνας στο συγκεκριμένο τμήμα ενώ θα απελευθερώσει σημαντικό χώρο στη δυτική λεκάνη.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Καρύστου, από το Μπούρτζι έως την κεντρική προβλήτα, σε ό,τι αφορά πλακοστρώσεις, παγκάκια, φωτιστικά σώματα και γενικά επισκευή όλων τον επικειμένων.

Οι προτάσεις αυτές θα σταλούν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου όπου με απόφασή του θα τις εισηγηθεί στον ΟΛΝΕ.

Για να είμαστε ειλικρινείς και τα δύο χρειάζονται ενώ η προκυμαία θα αναβαθμιστεί τουριστικά ακόμη περισσότερο. Το σημείο θα αποκτήσει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Η Δημοτική Αρχή απαλλαγμένη πλέον από προεκλογικές πιέσεις και άγχη αλλά και το σύνολο του τοπικού κόσμου που ασχολείται με τα κοινά μπορεί να δει θετικά το ζήτημα και να το τρέξει.

Είναι μια πρόταση με οραματικό χαρακτήρα και θα μπορούσε ταυτόχρονα να καταστεί υπόθεση όλων των πολιτών, μικρών και μεγάλων. Θα μπορούσε να γίνει μια διαβούλευση με δημότες και φορείς για το θέμα ώστε να κατατεθούν προτάσεις και παράλληλα ένας σχολικός διαγωνισμός στην πόλη, όπου οι μαθητές θα εκαλούντο, εφόσον το επιθυμούν, να καταθέσουν ή ακόμη και να απεικονίσουν τη δική τους πρόταση. Αυτοί άλλωστε είναι οι αυριανοί κάτοικοι της Καρύστου. Τύχον πρωτοπόρες και υλοποιήσιμες προτάσεις θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τον ανάδοχο της μελέτης εφόσον ο ΟΛΝΕ προσεγγίσει θετικά το κατά πάσα πιθανότητα επερχόμενο αίτημα του Δήμου Καρύστου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.