Ακυβέρνητο έξω από τη Σύρο, έμεινε το Φ/Γ "ΜΙΧΑΛΗΣ" που ήταν στην Κάρυστο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Π. 10443, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Πάρου και Σύρου, με εννέα (09) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το παραπλέον Φ/Γ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π.12421 και το Ρ/Κ “ΛΕΩΝ Ι” Ν.Π. 5869 από το οποίο το ''ΜΙΧΑΛΗΣ'' ρυμουλκήθηκε συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο του λιμένα Σύρου όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα ψύξης της κύριας μηχανής, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης μηχανικής βλάβης και προσκόμισης των απαιτούμενων βεβαιωτικών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Το πλοίο βρισκόταν στην Κάρυστο πριν λίγες ημέρες όπου φόρτωσε πλάκες. Κατέπλευσε στο Λαύριο κι από εκεί αναχώρησε για τη Λεμεσσό πλέοντας προς Κύπρο μέχρι την στιγμή της βλάβης.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.