Γιατί όχι ένα Μουσείο Ελληνικής Ακτοπλοΐας στην Κάρυστο;

Πριν λίγες εβδομάδες δημοσιεύθηκε η παραπάνω φωτογραφία από τον καλό φίλο, το Βαγγέλη Κοτσώνη, ο οποίος μάλιστα σε συνέχεια σχετικής συζήτησης ενημέρωσε το οίκημα έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Κάρυστου και πως βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας για να αποκατασταθεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι σχετικά με τα σχέδια του Δήμου για το ακίνητο. Δε θα ήταν όμως μια ωραία ιδέα να δημιουργηθεί ένα Μουσείο αφιερωμένο στην Ελληνική Ακτοπλοΐα στην Κάρυστο; Η περιοχή και οικογένειές της έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο μέσα στο πέρασμα των χρόνων τόσο στον τομέα της ακτοπλοΐας όσο και της μεταφοράς αγαθών.

Εκτός όμως αυτών και η περιοχή έχει τη δική της σημαντική ακτοπλοϊκή ιστορία τόσο με πλοία θρύλους που ταξίδεψαν στα νερά της Νότιας Εύβοιας όσο και με κορυφαία τραγικά ιστορικά γεγονότα όπως το ναυάγιο του Χειμάρρα έξω από τα Νέα Στύρα και φυσικά του Χρυσή Αυγή στα ανοικτά της Καρύστου.

Προσωπικά δε γνωρίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Τουλάχιστον στο Λεκανοπέδιο. Εκτιμώ ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια ναυτική παράδοση, παρελθόν-παρόν και μέλλον, μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να έχει ελπιδοφόρα προοπτική και να αποτελέσει έναν πόλο έλξης (από τους πολλούς μικρούς που καλούμαστε να υλοποιήσουμε) για πιθανούς επισκέπτες.

Ενδεχομένως και μια καλά δουλεμένη πρόταση να μπορούσε να προσελκύσει τόσο από ευρωπαϊκά κεφάλαια όσο και από μεγάλα ιδρύματα.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.