Για "προεκλογικό θίασο" μιλά η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας για τη συνάντηση με θέμα τα αιολικά

Wounds_and_Cracks - pixabay
'ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ' - Στις 30 Νοεμβρίου 2018, έπειτα από προκαιρού αίτημα της Επιτροπής Φορέων & Πολιτών, η Επιτροπή και ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Κάρυστο.

Στη συνάντηση αυτή η Επιτροπή διατύπωσε το αίτημα της για τη διεξαγωγή ενός Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Γιοκαλείου Ιδρύματος με θέμα την υπερσυγκέντρωση ΑΠΕ στα όρια του Δήμου μας και την επιτακτική ανάγκη να τεθεί όριο, αίτημα που έκανε δεκτό ο Δήμαρχος και
αναμέναμε την αναγγελία του συμβουλίου.

Αντ` αυτού, έκπληκτοι, μάθαμε από τον τοπικό τύπο ότι ο Δήμαρχος και μερίδα Βουλευτών του Νομού, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Σταθάκη!

Ο κ. Ραβιόλος αποφάσισε λοιπόν να αγνοήσει, για μια ακόμα φορά, όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου και να προβεί, ως άλλος αυτοκράτορας, σε μια μοναχική συνάντηση με τον Υπουργό.

Κρίνοντας δε από το σχετικό δελτίο τύπου, γίνεται φανερό ότι ο κ. Ραβιόλος έκανε μια συζήτηση πέραν των ορίων που θέτουν όλες οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μέχρι σήμερα, οι οποίες ξεκάθαρα αναφέρουν ότι δεν δεχόμαστε την εγκατάσταση ούτε μιας ανεμογεννήτριας αν πρώτα δεν λυθούν διάφορα ζητήματα, όπως π.χ. το ιδιοκτησιακό.

Σαφώς και ο επικεφαλής ενός Δήμου έχει το δικαίωμα να κάνει όποιες και όσες συναντήσεις επιθυμεί. Από πότε όμως έχει το δικαίωμα να παρακάμπτει και να αγνοεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;

Για ποιό λόγο ο κ. Ραβιόλος αποφάσισε να κάνει μόνος του μια συνάντηση δίχως τη βοήθεια και τη στήριξη των φορέων της περιοχής μας;

Δυστυχώς, γίνεται φανερό, ότι η συζήτηση στο Υπουργείο εξαντλήθηκε στο ζήτημα της «ανταποδοτικότητας» και οι δύο πλευρές εμφανίζουν ως «σπουδαίο επιστέγασμα» της συνάντησης τους το απόλυτο τίποτα!

Τίποτα απολύτως, πέραν όσων προβλέπει, ούτως ή άλλως, το νομικό πλαίσιο περί προστασίας των «ευπαθών» κοινωνικά ομάδων ή τη δημιουργία «ενεργειακών κοινοτήτων».

Ανακοινώθηκε βέβαια ότι θα επιβαρυνθούμε με 10ΜΒ ακόμη με τη δικαιολογία των ενεργειακών κοινοτήτων!

Οι παραγωγικοί φορείς του τόπου και η Επιτροπή Φορέων & Πολιτών καταγγέλλουν το προεκλογικό σώου που εκτελεί ήδη ο κ. Ραβιόλος και ζητούν:

1. Την άμεση δημοσιοποίηση από το Δήμο Καρύστου όλων των «δωρεών» και εργασιών που έχει δεχθεί από τις εταιρείες ΑΠΕ μέχρι σήμερα, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν επ` ακριβώς τι συμβαίνει και πόσο κοστίζει.

2. Τη διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις πράξεις του κ. Ραβιόλου εν αγνοία των φορέων του τόπου και πέραντων ορίων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.