Σκέτος αέρας για να περιστρέφονται οι έλικες η συζήτηση στο ΥΠΕΚΑ;

Ανακοινώσεις όπως του ΥΠΕΚΑ για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Καρύστου και μερικούς βουλευτές Ευβοίας, μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, έχω διαβάσει αρκετές. Είναι από εκείνες που γράφονται, δημοσιεύονται, συνήθως περνούν αδιάφορες και τέλος.

Του Στρατή Μαζίδη

Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο αιολικό φορτίο του δήμου Καρύστου, καθώς και σε σχετικές προτάσεις που διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο και τους βουλευτές για λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στην περιοχή, στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του δήμου και των δημοτών»

Πόσα και ποια ζητήματα τέθηκαν; 
Ποιες είναι οι σχετικές προτάσεις που διατυπώθηκαν;
Πώς προέκυψε, προσδιορίστηκε και σχηματοποιήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο;
Ποια είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα;

Καμία απάντηση δε δίνεται σε αυτά. Επιπλέον δεν έχει συνταχθεί ανακοίνωση από το Δήμο Καρύστου, του οποίου η ιστοσελίδα ενημερώνεται σπάνια και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις ως προς τα νέα που τον αφορούν.

Επιπλέον τίθεται το ερώτημα, γιατί δε μετέβη στη συνάντηση μια ευρύτερη αντιπροσωπεία της πόλης.

Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: «Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν και εξετάζονται συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω ελαφρύνσεις των δημοτών»

 Ποιες θεσμικές παρεμβάσεις εξετάζονται; Για τι είδους ελαφρύνσεις γίνεται συζήτηση;

«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τον έλεγχο της τήρησης των όρων κατασκευής των έργων με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»

Αυτό ακούγεται τουλάχιστον σουρεαλιστικό όταν δημοσιεύονται ανά τακτά διαστήματα ανησυχητικές εικόνες από το βουνό. Τι θα προστατεύσει ο κ. Σταθάκης και πότε;

«Τέλος, ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας στο δήμο Καρύστου με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους, καθώς και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές μέσω της αξιοποίησης του ενεργειακού συμψηφισμού, ύστερα από το άνοιγμα των περιθωρίων του δικτύου κατά 10MW για Ενεργειακές Κοινότητες στην περιοχή της Εύβοιας, ευχαριστώντας τον Υπουργό για τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως στηρίζει και χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία»

Καταρχήν το δωρεάν ρεύμα όχι για ορισμένους αλλά για όλους θα έπρεπε να είναι το Α των διεκδικήσεων του Δήμου Καρύστου. Το αστείο της ανακοίνωσης είναι ότι ο υπουργός...χαιρετίζει την πρωτοβουλία λες και είναι ουδέτερος παρατηρητής.

Η Κάρυστος θα μπορούσε να διεκδικήσει και να απαιτήσει πάρα πολλά ως αντάλλαγμα. Ενδεχομένως ακόμη να υπάρχει χρόνος για αυτό. Μια καλή αρχή θα ήταν, και ο υπουργός θα μπορούσε όχι απλά να το...χαιρετίσει αλλά να συμβάλλει καθοριστικά μαζί με τους βουλευτές, η ένταξη της Καρύστου στο επιδοτούμενο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο του ΑΡΤΕΜΙΣ με κέντρο το Λαύριο που θα είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική μετακίνηση από και προς την Αττική.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.