Έ χωρίς ρεύμα, ε και δίχως νερό;

Στην Κάρυστο και όλη την ευρύτερη περιοχή λαμβάνουν χώρα αξιοσημείωτα πράγματα. Η περιοχή μετατρέπεται σε ένα σήμερα απέραντο αιολικό πάρκο και αύριο νεκροταφείο ανεμογεννητριών με μπόλικο τσιμέντο σε κάτι που κάποτε θύμιζε βουνό. Από την Αττική όταν ο ορίζοντας είναι στοιχειωδώς καθαρός άνετα μπορείς ακόμη και να τις μετρήσεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Κι αν η περιοχή έχει μετατραπεί σε μπαταρία, η Κάρυστος καλείται εδώ και χρόνια να συνεχίσει να πληρώνει το ρεύμα που με υψηλότατο κόστος παράγεται ενώ συχνά πυκνά το στερείται κιόλας!

Τώρα όμως διαβάζουμε και για το νερό. Οι πηγές που δημιούργησε η πρόνοια του Θεού για να ποτίζεται το βουνό, τα ζώα και να το χαίρονται οι άνθρωποι, ρουφιέται από τις υδροφόρες για να καταβρέχει τα έργα. Ταυτόχρονα διαβάζουμε ότι αυτή η κίνηση (η οποία δε χρειάζεται κάποια άδεια;) απειλεί να αφήσει χωρίς νερό το καλοκαίρι τόσο τα χωριά όσο και την Κάρυστο.

Η Κάρυστος με τις τόσες πηγές που επισκεπτόμαστε, να μείνει και χωρίς νερό. Στο τέλος θα απομείνουμε μόνο με το τηλέφωνο πριν μας το κόψουν κι αυτό όταν δε θα έχουμε να το πληρώσουμε.

Αυτό είναι το τίμημα μιας υπό κατοχή χώρας. Κανείς δεν υπολογίζει τίποτε και κανέναν. Ό,τι συμβαίνει στη Νότια Καρυστία είναι η εικόνα όλης της Ελλάδας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. 

Στη μια πλευρά της ζυγαριάς οι γερμανικές ανεμογεννήτριες που πλέον δεν έχουν πέραση στη χώρα παραγωγής τους αλλά "πρέπει" κάπου να εγκατασταθούν, το γερμανικό δάνειο για την αγορά τους να αποπληρωθεί και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το έργο να εκταμιευθεί.

Στην άλλη πλευρά οι Καβοντορίτες και ένα μεγάλο μέρος των Καρυστινών.


Φωτογραφία: Thodoris Boussoulas / Facebook

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.