Επιστολή πέντε αξόνων από το Σύλλογο Πλατανιστιωτών "Η Γεραιστός" - «Το χωριό και τα βουνά ανήκουν στους κατοίκους κι όχι στις εταιρείες»

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου ότι μετά από συνεδρίαση του ΔΣ την 29 Μαΐου 2018, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη και αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πλατανιστού για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, για τα παρακάτω θέματα:

α. Αυστηρή τήρηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

β. Αποκατάσταση των ζημιών και του περιβάλλοντος σύμφωνα με τις ΜΠΕ.

γ. Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για τροφές στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, διότι λόγω της υπερβολικής σκόνης που έχει σκεπάσει τα πάντα στο χωριό μας, κινδυνεύουν με μαρασμό και αφανισμό .

δ. Απαγόρευση υδροληψίας από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας για τις ανάγκες των εργολάβων των έργων, χωρίς την προηγούμενη άδεια του Προέδρου του χωριού.

ε. Άμεση ενημέρωση και συνεργασία των εταιρειών με τον Πρόεδρο του χωριού για τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή μας.

Καθίσταται σαφές ότι το χωριό και τα περιβάλλοντα βουνά ανήκουν στους κατοίκους του Πλατανιστού και σε όλους εμάς και όχι στις εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται για κερδοσκοπικούς λόγους. Είναι αδιανόητο να μας απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτά με την τοποθέτηση διαφόρων πινακίδων "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ" λες και είναι περιουσία τους. Είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.

Για το ΔΣ
Η Γραμματεας Κορίνα Μάρκου
Ο Πρόεδρος  Θεόδωρος Μπερέτης

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.