Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ζητά ο Δήμος Καρύστου για τη μη απορρόφηση του γάλακτος

Imoflow - pixabay
Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου , ζήτησε ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος για το ζήτημα της μη απορρόφησης του γάλακτος στην περιοχή μας.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η πρωτογενής παραγωγή και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου. 

Ειδικά στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας δραστηριοποιείται σημαντικά μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων με μοναδική ενασχόληση και βιοποριστικό μέσο την εκτροφή και εκμετάλλευση ζώων.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβασή σας σε ένα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει στην παρούσα κτηνοτροφική περίοδο και αφορά στη μη απορρόφηση του αιγοπρόβειου γάλατος από τις εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων που συνέλλεγαν επί έτη το γάλα από την περιοχή.

Όπως καταλαβαίνετε το ζήτημα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της περιοχής καθώς και προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κτηνοτρόφους που πλήττονται άμεσα τη δεδομένη στιγμή.

Σας μεταφέρουμε την αγωνία και το δίκαιο αίτημα των κτηνοτρόφων οι οποίοι έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση στο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή μας.

​​​​​​
​​​​​Ο Δήμαρχος Καρύστου
Ελευθέριος Ραβιόλος

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.