Γενική Συνέλευση του Φιλοζωικού Συλλόγου - Πρώτη αποτίμηση και διαπιστωθείσες ανάγκες

Σε θερμό κλίμα έγινε χθές στο ξενοδοχείο Galaxy η πρώτη συνέλευση το συλλόγου. Η μέχρι σήμερα πορεία απο την δημιουργία του συλλόγου τον Μάρτιο του 2017,οι ενέργειες για την κατασκευή και συντήρηση του καταφυγίου και οι προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζονται συνοψίζονται παρακάτω.

Αριθμός μελών 97
Φιλοξενούμενα αδέσποτα 40
Υιοθεσίες 11 ενήλικα,12 κουτάβια
Σήμερα όλα τα σκυλάκια στο καταφύγιο έχουν ατομικό σπιτάκι.
Ολα είναι πλήρως καλυμένα απο άποψη υγιεινής (στειρώσεις,αποπαρασιτώσεις,εμβόλια,θεραπείες οπου απαιτούνται κλπ)

Λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της καθημερινής φροντίδας αποφασίσθηκε να ζητηθεί η συνδρομή των μελών/φίλων σε μία οργανωμένη βάση. Σε αμέσως επόμενη ανάρτηση θα βρείτε ένα μηνιαίο πλάνο παρουσίας για βοήθεια, όπου τα ονόματα των εθελοντών και η ημερομηνία παρουσίας τους θα αναρτώνται μετά απο την δική σας ειδοποίηση στο Facebook. Αγαπητοί φίλοι με βάση τον αριθμό των μελών μας (40 ειναι κάτοικοι εξωτερικού),θεωρητικά θα χρειασθεί μία παρουσία καθενός απο εμάς ανα δίμηνο!!!

Η ταυτόχρονη παρουσία και βοήθεια μελών που μέχρι σήμερα φροντίζουν τα αδέσποτα θα κάνει εύκολο το έργο.

Εγινε επίκληση βοήθειας με οποιαδήποτε μορφή ( χρηματική, τροφές κλπ) λογω των αυξημένων εξόδων διατροφής και συντήρησης για τα 40 φιλοξενούμενα αδέσποτα. Υπενθυμίζουμε οτι η κυρία Ελένη Μήτσα του κτηνιατρείου την Μαρίας Τσαπέπα εχει προσφερθεί εθελοντικά να συλλέγει την οποια παροχή σας.

Αποφασίσθηκε επίσης να εντατικοποιηθεί η επαφή και συνεργασία με τον Δήμο για την διασφάλιση της θεσμοθετημένης επιδότησης για το 2018 που παρέχεται για την δημιουργία και συντήρηση καταφυγίου αδέσποτων απο τα Υπουργεία Οικονομικών,Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αυτό θα είναι ενισχυτικό της εκπεφρασμένης επιθυμίας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία ενός μονίμου καταφυγίου. Υπενθυμίζουμε οτι το σημερινό καταφύγιο εχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2017.

Μια ιδέα που εκφράσθηκε ήταν αυτή της αναδοχής. Συγκεκριμένα επειδή μέλη και φίλοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν στη κατοικία τους ένα η περισσότερα σκυλάκια μπορούν να αναλάβουν το μηνιαίο κόστος φροντίδας.
Περιμένουμε σχόλια η ιδέες σας.

Κλείνοντας να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας για την παρουσία,συζήτηση και προτάσεις για υλοποίηση του οράματος του συλλόγου.

Το ΔΣ

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.