Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις διακοπές ρεύματος: Επωμιστήκαμε αιολικά φορτία, ε μη μας κόβετε και το ρεύμα!

ikarystos.gr - Επιστολή διαμαρτυρίας με πολλούς αποδέκτες (υπουργείο Περιβάλλοντος, Γραφείο πρωθυπουργού, Περιφέρεια) έστειλε ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος για την κατάσταση που έχει δημιουργεί με τα περιστατικά διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ. .

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Σας πληροφορούμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληθαίνουν στο Δήμο μας τα περιστατικά διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και τοπικές επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ. 

Συγκεκριμένα υπολογίζουμε πως αυτήν τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες διακοπές, γεγονός που όπως αντιλαμβάνεστε σε μια τοπική κοινωνία όπως η δική μας, δημιουργεί αναστάτωση και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή.

Οι διακοπές ρεύματος αφορούν στο μεγαλύτερο ποσοστό ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του Δήμου μας.

Θεωρώντας, ότι το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τη ζωή των συνανθρώπων μας και λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ασφυκτική και αυστηρή διαδικασία που ακολουθεί ο ΔΕΔΔΗΕ τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες ήδη παλεύουν για την επιβίωσή τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας επωμίζεται ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά φορτία στην Ελλάδα, στα πλαίσια αυτού, οι δικαιούχοι επιστροφής ποσού από ΑΠΕ έλαβαν το ποσό που δικαιούνταν από τον ΔΕΔΔΗΕ μετά από καθυστέρηση 7 ετών, γεγονός που ενισχύει τις έντονες αντιδράσεις για τις άμεσες και μαζικές διακοπές ρεύματος που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας. Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε και πάλι το πάγιο αίτημά μας για την κατανομή του ποσοστού ΑΠΕ προς όλους τους καταναλωτές στο σύνολο του Δήμου Καρύστου καθώς και στις επιχειρήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα αναφέρθηκαν, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, στην εξεύρεση άμεσης λύσης για το συγκεκριμένο θέμα, διότι έχει προκληθεί σημαντική αναταραχή στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας με άμεσο κίνδυνο η δυσαρέσκεια τον κατοίκων να οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την κατανόηση.
Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καρύστου
Ελευθέριος Ραβιόλος

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.