"Μαρμάρι Εξπρές" το καράβι που πήγε τη γραμμή σε άλλο επίπεδο σε ένα νέο "φανταστικό" ταξίδι

ikarystos.gr - Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα του 2000 όταν η οικογένεια Αλιφραγκή έμπαινε στις γραμμές της Ραφήνας δρομολογώντας το τότε 15 ετών "Μαρμάρι Εξπρές" στη γραμμή του Μαρμαρίου και έχοντας στη γέφυρα το Νίκο Πανουργιά.

Η επαγγελία της 50λεπτης διάρκειας του δρομολογίου από το 1 ώρα και 15 λεπτά, το έκανε να εκτοπίσει το "Εξπρές Κάρυστος" που δεν μπόρεσε για πολλούς και διάφορους λόγους να στεριώσει στη γραμμή.

Το "Μαρμάρι Εξπρές" με την έλευση του "Αρτεμισία" μεταφέρθηκε στο Λαύριο και τη γραμμή για Κέα - Κύθνο την οποία εξυπηρετεί μέχρι σήμερα.

Ένα αγαπημένο καλοτάξιδο καράβι, του οποίου το αδερφάκι, η "Νεφέλη" είχε δρομολογηθεί από τον Πειραιά για τα νησιά του Σαρωνικό. Το "Μαρμάρι Εξπρές" έφυγε από τη Ραφήνα καθώς δε θα μπορούσε πλέον να βγει οικονομικά μαζί με το "Αρτεμισία" αλλά και το "Εύβοια Σταρ".

Στα 32 του πλέον χρόνια αλλά πολύ καλά συντηρημένο, εξυπηρετεί μια γραμμή που φαίνεται ότι μπόρεσε να καλύψει περισσότερο τις οικονομικές απαιτήσεις του πλοίου.

Ο Κώστας Σαρλής, του οποίου τη δουλειά παρουσιάσαμε στο ikarystos.gr με το Πόρτο Λάφια και τον οποίο ευχαριστούμε για την αποστολή έξτρα φωτογραφιών του πλοίου για το αρχείο μας, έκανε μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια με το "Μαρμάρι Εξπρές".

Τις καταπληκτικές δουλειές του Κώστα Σαρλή μπορείτε να τις δείτε στο ιστολόγιό του:


Ελπίζουμε ο επαγγελματισμός και το μεράκι του να μας χαρίσει στο μέλλον και άλλους παλιόφιλους της Ραφήνας που μας ταξίδεψαν και τους αγαπήσαμε.



Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.