Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε σπίτια λαϊκών οικογενειών και μικρές επιχειρήσεις!

whitesession / pixabay.com
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε σπίτια λαϊκών οικογενειών και μικρές επιχειρήσεις!

Σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ Καρύστου απαιτώντας να μπει σε ρύθμιση το χρέος καταστήματος αυτοαπασχολούμενης και απειλείται με διακοπή ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί διακοπή στο σπίτι της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας προέκυψε και άλλη μια περίπτωση, μητέρας τριών παιδιών, εποχιακά εργαζόμενης όπου επίσης απειλείται με διακοπή του ρεύματος στο σπίτι της.

Στην πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας μας με το Διευθυντή Εμπορίας Εύβοιας της ΔΕΗ, μόλις άκουσε πως ζητούσαμε διακανονισμό στον οποίο να μπορούν να ανταπεξέλθουν μας δήλωσε πως «αυτή είναι η πολιτική της ΔΕΗ» και «αν θέλουν να αποτραπεί η διακοπή να πληρώσουν το ποσό που εμφανίζεται στο σύστημα» και μας έκλεισε το τηλέφωνο! Μπροστά σε αυτή την αδιάλλακτη στάση δε μπορούσαμε παρά να προβούμε σε πιο δυναμική κινητοποίηση και έτσι αποκλείσαμε το ταμείο καλώντας τον κόσμο να συμπαρασταθεί μαζί μας απαιτώντας την ρύθμιση των χρεών. Παράλληλα αντιπροσωπία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στ τμήμα Εμπορίας ΔΕΗ στη Χαλκίδα ζητώντας να υλοποιηθεί το αίτημα μας.

Μετά και από τις παρεμβάσεις αυτές επιτεύχθηκε ένας πρώτος συμβιβασμός δεχόμενη η ΔΕΗ να εξετάσει τα αιτήματα και να προτείνει λύση για τη ρύθμιση των οφειλών με τρόπο που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Καρύστου και του Μαρμαρίου να βρίσκονται σε επιφυλακή, να μην επιτρέψουν την διακοπή ρεύματος σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε κανένα σπίτι ανέργου, χαμηλοσυνταξιούχου, φτωχού αυτοαπασχολούμενου.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά!

Είναι πολλές οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλους λογαριασμούς. Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει πως το 30% των νοικοκυριών βρίσκεται σε ενεργειακή φτώχια με βασικότερες αιτίες: το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τους κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Έχουν ευθύνη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες!

Με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, φορτώνοντας συνεχώς με νέα βάρη τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Νέα ώθηση στις διακοπές ρεύματος θα δώσει η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μιας και θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των τιμολογίων και σε αυστηρότερη πολιτική έναντι όσων αδυνατούν να πληρώσουν στην ώρα τους.

Η κοροϊδία δεν έχει όριο! Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαφημίζει τη «δίκαιη ανάπτυξη», το «παράλληλο πρόγραμμα», το «κοινωνικό τιμολόγιο» που δήθεν θα απαλύνουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους λέει πως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να φέρει την ανάπτυξη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται Κυβέρνηση και ΝΔ! Μισθοί πείνας και λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι!

Κανείς μόνος του στην κρίση!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Η επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, διεκδικώντας την άμεση ανάκτηση των απωλειών μας από την κρίση.

Και από τα σημερινά περιστατικά αποδεικνύεται πως ακόμη και για τα στοιχειώδη, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, χρειάζεται οργάνωση και πάλη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μικρό επαγγελματία να προσεγγίσει την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, να παλέψει μέσα από το σύλλογο, το σωματείο του για να μην εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης! Δε δεχόμαστε να γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι!

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών:




Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού για όλο το διάστημα της ανεργίας. Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%.

Επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να το δικαιούνται και οι μικροί επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ανέργου.

Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.