Αιολικό έργο δίχως κοινωνική συναίνεση στον Καφηρέα, υποστηρίζει το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ikarystos.gr - Μια περισσότερο ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης με τα αιολικά πάρκα ανά την την Ελλάδα έκαναν σε ρεπορτάζ τους για «Το Βήμα της Κυριακής» η Παναγιώτα Μπίτσικα και η Μάχη Τράτσα με τίτλο: Οι μεγάλες «βεντέτες» των Δήμων -Ποιοι & γιατί είναι σε διαμάχη.

Το άρθρο παρουσιάζει τις έριδες ανάμεσα σε δήμους για διεκδικούμενες περιοχές που φιλοξενούν αιολικά πάρκα όπως το νησί του Αγίου Γεωργίου και τα όποια οικονομικά ωφέλη.

Ωστόσο παρουσιάζεται στο κείμενο και το ευρύτερο κάδρο των αιολικών πάρκων όπου τα έργα συναντούν την άρνηση των τοπικών κοινωνιών. Το ρεπορτάζ δεν αναφέρει τους επιμέρους λόγους του ισχυρού ρεύματος της Νότιας Καρυστίας που προσπαθεί να προστατεύσει το φυσικό πλούτο στον Καφηρέα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εκδικαζόταν στις αρχές του μήνα άλλη μία υπόθεση που αφορά αιολικό έργο, στον Καφηρέα της Εύβοιας, μια περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, αλλά και κατοίκους με ισχυρές αντιδράσεις. Το έργο έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, όχι όμως την κοινωνική συναίνεση. Οπως άλλωστε έχει συμβεί και με δεκάδες άλλα έργα ΑΠΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας – στην Πάρο, στη Νάξο, στην Ανδρο, στην Τήνο, στη Σκύρο, σε περιοχές της Κρήτης, στο Νότιο Πήλιο, στο Βέρμιο κ.α.»

Τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κεντρικό ΜΜΕ να μην υποβαθμίζει τους κατοίκους και τις συλλογικές προσπάθειες και να αναδεικνύει τη σημασία της κοινωνικής συναίνεσης σε τόσο μεγάλες και καθοριστικές αποφάσεις.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.