Διαψεύστηκαν ξανά οι απαισιόδοξοι με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ - Μια χαρά μπήκε στο λιμάνι παρά τα φορτηγά που μετέφερε

Τι κι αν ο αρχιπλοίαρχος της ΣΑΟΣ έκανε βυθομέτρηση πριν μερικές ημέρες διαπιστώνοντας πως ορισμένοι καλοθελητές είχαν περιγράψει μια... "φανταστική" εικόνα για το λιμάνι της Καρύστου; Τι κι αν το ΣΑΟΝΗΣΟΣ στον πρώτο του κατάπλου το απόγευμα της Πέμπτης έκανε ένα άνετο ρεμέτζο; Φαίνεται ότι κάποιοι εξακολουθούν να ψάχνουν για προβλήματα, αλλά η πραγματικότητα δεν τους βοηθά.

Αυτή τη φορά ήταν ότι το πλοίο θα έρθει με φορτηγά και οχήματα και μήπως υπάρξει θέμα με το βύθισμα.

Ωστόσο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, με μια εντελώς διαφορετική κι ομολογουμένως πιο δύσκολη μανούβρα [δείτε στο βίντεο] ήρθε, μπήκε, ξεφόρτωσε όλα τα φορτηγά και αρκετά αυτοκίνητα, και το βύθισμά του ήταν μια χαρά, διότι αρκετοί παρακολουθούσαν την κλίμακα στο πλάι.

Σε κάθε περίπτωση θα κλείσουν και οι τελευταίες χαραμάδες απαξίωσης του λιμανιού με την επικείμενη βυθομέτρηση από την υδρογραφική υπηρεσία του Π.Ν. τις επόμενες ημέρες. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες αναχώρησαν κι ορισμένοι εκδρομείς παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια γραμμή η οποία ευθύς εξαρχής δε διαφημίζεται και πως για αρκετό καιρό εξυπηρετήθηκε από άλλο λιμάνι. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο ερχομός του πλοίου στην Κάρυστο, είχε ως αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν πολλοί ενδιαφερόμενοι επιβάτες του καλοκαιριού με το πρακτορείο.


 Πάντως φαίνεται ότι επικρατεί, ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμη, μια αμηχανία. Το πλοίο κατέπλευσε και τις δύο ημέρες χωρίς να κορνάρει, ενώ ορισμένα μέλη του πληρώματος έδειχναν να αισθάνονται κάπως άβολα. Ό,τι έγινε, ανήκει στο παρελθόν. Το θέμα είναι να πάμε παρακάτω και οι αρχές της πόλης υποδέχτηκαν το πλοίο με τον καλύτερο τρόπο, η οποία ήδη το αγκάλιασε από την στιγμή που επανήλθε στη φυσική του θέση.

Τέλος θα πρέπει να κάνουμε δύο επισημάνσεις:

- Το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο ήταν μια κατάκτηση ορισμένων ανθρώπων που δεν ήρθε από τη μια στιγμή στην άλλη. Κάποιοι, ο καθένας από τη θέση και το ρόλο του, παλέψαμε για αυτό. Δε διεκδικήθηκε με γνώμονα την πρόσκαιρη εξυπηρέτηση ορισμένων, αλλά μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου που περιλαμβάνει την απευθείας σύνδεση της Εύβοιας μέσω Καρύστου με τις Κυκλάδες.

- Είναι πλέον πασιφανές ότι η πόλη έχει μεν ένα καλό λιμάνι αλλά χρειάζεται επιτέλους να προχωρήσει η εξωτερική προβλήτα στο λιμενοβραχίονα που θα μπορεί να εξυπηρετεί και μεγαλύτερα πλοία καθώς επίσης θα διευκολύνει την επιβατική κίνηση, ιδίως όσον αφορά τα τροχοφόρα. 

 


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.