Ανησυχητική εξέλιξη για τη μονάδα τεχνητού νεφρού - Παραιτήθηκε ο νεφρολόγος από το Διόκλειο Νοσοκομείο

θάλαμος νοσηλείας στο Διόκλειο
Μια πολύ άσχημη εξέλιξη έλαβε χώρα στο Διόκλειο Νοσοκομείο και αυτό αφορά την παραίτηση του νεφρολόγου κ. Νέννε, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα το Σεπτέμβριο του 2021 εν όψει τότε του σχεδιασμού της ανέγερσης της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Ως γνωστόν τον Ιούνιο του 2022 εγκρίθηκε η μελέτη της μονάδας από το Υπουργείο Υγείας. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου του 2022 ενώ είναι άγνωστο γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ. Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 ακολούθησε η αποδοχή της δωρεάς της ιδιωτικής εταιρείας [ΤΕΡΝΑ] από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρύστου.

Καθώς υπάρχει μια τριγωνική διαδικασία υπό την έννοια πως η εταιρεία κάνει τη δωρεά στο Δήμο Καρύστου για εργασίες στο Διόκλειο Νοσοκομείο, από τις αρχές του έτους εκκρεμεί η υπογραφή μίας τριμελούς σύμβασης μεταξύ εταιρείας, Δήμου και Νοσοκομείου ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Το γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει ο Δήμος Καρύστου τα άλλα δύο μέρη για να υπογράψουν, δεν είναι γνωστό. Σε κάθε περίπτωση από το Υπουργείο Υγείας έχει ανάψει το πράσινο φως και ο δρόμος είναι ανοικτός.

Ωστόσο όλη η διαδικασία που έκανε το Νοσοκομείο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη δημιουργία της μονάδας, τις προκηρύξεις των θέσεων, την έλευση του κ. Νέννε, κινδυνεύει να ακυρωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδικότητα του νεφρολόγου δεν είναι από τις πλέον συχνές. 

Ο κ. Νέννες δε διευκρινίζει στην επιστολή τους λόγους της παραίτησής του από το Διόκλειο Νοσοκομείο. Φέρεται όμως ότι η αιτία είναι το φιλότιμό του και η ανάγκη του να ασκεί αυτά τα οποία σπούδασε και ειδικεύτηκε.

Δεδομένου πως στο Δημόσιο μεσολαβεί ένας μήνας μέχρι την οριστικοποίηση μιας παραίτησης, ο Δήμος Καρύστου πρέπει να τρέξει την υπογραφή της σύμβασης χτες, να μην αφήσει να χαθεί άλλος χρόνος και να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο κ. Νέννες να υπαναχωρήσει από την αρχική του απόφαση.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.