Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αετού-Μετοχίου-Μπούρου κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη θέση Δίστρατα

Κάρυστος, 16 /01/23

Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη, αγανάκτηση και μεγάλη ΑΝΗΣΥΧΙΑ πληροφορηθήκαμε νέο σχέδιο εγκατάστασης Α/Π της Εταιρίας DMX στη ανατολική πλευρά του κόλπου της ΚΑΡΥΣΤΟΥ στη θέση ΔΙΣΤΡΑΤΑ - πέρα από το ήδη υπάρχον της JASPER - πάνω από τον οικισμό Μετόχι.

Εκτός από το Μετόχι υπάρχουν και άλλοι οικισμοί, οι οποίοι θίγονται από την νέα εγκατάσταση και οι οποίοι αποσιωπώνται στην μελέτη για ευνόητους λόγους.

Σημειώνουμε εδώ και την όχληση από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία τόσο από τις ανεμογεννήτριες όσο και από το ραντάρ της περιοχής, η ένταση πεδίου του οποίου πρέπει άμεσα επίσημα να καταμετρηθεί.

Τα αιολικά πάρκα με θρασύτητα εγκαθίστανται, όχι μόνο στην ήδη κατεστραμμένη περιβαλλοντικά περιοχή του Καφηρέα, αλλά και έξω από τις πόρτες μας.

Η θέση ΔΙΣΤΡΑΤΑ είναι εντός ζώνης προστατευόμενης περιοχής της Νότιας Όχης, σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ για την περιοχή, και πρέπει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ, όπως πρέπει να προστατευθούν και οι περιοχές των εγγύς οικισμών, όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ από την συνδυασμένη ηχητική ρύπανση εκ των δυο Α/Π;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ;

Στην απόφαση υπ. αριθ. 88/22 του Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται επί λέξει το εξής: «…δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο και μέσον, ούτε μία επιπλέον ανεμογεννήτρια…»

Το εννοείτε αυτό το «τρόπο και μέσον»; Αν το εννοείτε, τι περιμένετε;

Εμείς σαν πολίτες θα σας υποστηρίξουμε και τώρα και στο μέλλον.


Συνημ. : - Γνωμοδότηση θορύβου του ΕΜ Πολυτεχνείου για το έργο (η οποία είναι απορριπτική για το εν λόγω έργο)

- Χάρτες και στοιχεία του έργου.

Επισυνάπτεται κατάλογος κατοίκων της περιοχής που αρνούνται την εγκατάσταση των νέων Ανεμογεννητριών στα ‘Δίστρατα’ και δηλώνουν την πρόθεσή τους να αντιταχθούν ενεργά.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.