Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ - 25/1

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας καλεί όλους τους φίλους της φύσης και όλες τις συλλογικότητες κατά της λεηλασίας της γης από τους κερδοσκόπους της ενέργειας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 25 Γενάρη μπροστά στο ΥΠΕΝ, Μεσογείων στις 11.30 το πρωί.

Ξέρουμε πως ΥΠΕΝ και κυβερνήσεις μας έχουν καταδικάσει.

Ξέρουμε πως κάποιοι στην Καρυστία άνοιξαν πρώτα την κερκόπορτα και μετά διάπλατα τις πόρτες στους κερδοσκόπους της αιολικής ενέργειας

Ξέρουμε πως οι πολίτες του Δήμου Καρύστου εδώ και πολλά χρόνια έχουν μουδιάσει και απελπιστεί από το ανελέητο σφυροκόπημα πάνω από 70 εταιρειών ΑΠΕ που ζητούν άδειες σε κάθε βουνοκορφή της ορεινής Καρυστίας.

Η συγχρονισμένη επίθεση κατά του φυσικού περιβάλλοντος, κατά της σπάνιας ομορφιάς του όρους Όχη, κατά της ευημερίας και ευζωίας των πολιτών στη Νότια Καρυστία, είναι μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία των βρώμικων επενδύσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

400 ανεμογεννήτριες βαραίνουν τη γη της Καρυστίας και άλλες 400 είναι σε διάφορα στάδια αδειοδότησης.

Η απειλή της απόλυτης άλωσης της περιοχής, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε αν παραιτηθούμε τώρα , αντίθετα κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα .

Θέλουμε να σταματήσουμε να είμαστε η "ενεργειακή αποθήκη" του ΥΠΕΝ.

Θέλουμε η Ελλάδα να μην μετατραπεί σε ενεργειακό ευρωπαϊκό κέντρο αφερέγγυας και πανάκριβης αιολικής ενέργειας όταν η Γερμανία επεκτείνει τα λιγνιτωρυχεία της και στέλνει εδώ όλη την παραγωγή των ανεμογεννητριών που κατασκευάζει κερδοσκοπώντας στις πλάτες του ελληνικού λαού

Η περίπτωση της Καρυστίας μας αφορά όλους.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΊΑΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΆ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.