Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού στο διαγωνισμό "Eco Tweet"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο διαγωνισμό του Εrasmus Plus με τίτλο "Eco Tweet" ο οποίος διοργανώθηκε από το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου. Το πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π., υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακυκλώσουν όσα περισσότερα κουτάκια αλουμινίου μπορούν. Τα παιδιά κατάφεραν να συγκεντρώσουν είκοσι δύο σακούλες απορριμμάτων οι οποίες και πήραν σήμερα τον δρόμο για το κέντρο ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, καθώς και το ποσό που θα συγκεντρωθεί για να υποστηρίξει τον εξοπλισμό του σχολείου, θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως μέσα από την αγαστή συνεργασία Συλλόγου Γονέων και Συλλόγου Διδασκόντων τα παιδιά μπορούν να ωφεληθούν σε πολλαπλά επίπεδα. Όπως τονίζει η Διεύθυνση του Σχολείου: "Ελπίζουμε, πως με τη βιωματική αυτή δραστηριότητα, καλλιεργήσαμε συνειδήσεις που συνάδουν με το αειφόρο σχολείο και βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για τη βελτίωση του οικολογικού αποτυπώματός μας".

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.