Ενεργοί Πολίτες Μαρμαρίου: Ποδηλασία πάνω στο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο – Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι;

Έχουμε αναφέρει απ την αρχή ότι κακώς δεν προηγήθηκε διαβούλευση και κακώς που κόπηκαν τα δεντρά, αλλά κέρδος για όλους θα ήταν να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο. Από κει και πέρα όμως και απ την εξέλιξη του έργου, βλέπουμε ότι ίσως χρειάζεται να επανεξεταστεί το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας του ποδηλάτη στο υπό ανάπλαση παραλιακό μέτωπο Μαρμαρίου.

Δεν είμαστε ειδικοί αλλά θέτουμε ως ερέθισμα προβληματισμού την κατασκευή του ποδηλατόδρομου με σημαντική υψομετρική διαφορά μεταξύ αυτού και της τελικής επιφάνειας του οδοστρώματος.Επίσης φαίνεται ότι στην διαμορφωμένη επιφάνεια του ποδηλατόδρομου υπάρχουν και αρκετά καλύμματα αποχετεύσεων, σχεδόν κάθε 4 μέτρα,που λογικά θα καθιστούν επικίνδυνη την βόλτα για τα μικρά παιδιά που προφανώς θα νιώθουν ότι δεν απειλούνται αναπτύσσοντας σχετικά μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα δίχως κράνος!

Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά γνώμη μας είναι ότι οφείλουν οι υπεύθυνοι να το δουν ξανά με βάση την αρχή του χείριστου σεναρίου, αν δλδ μια πτώση με 15 ή 20 χλμ ταχύτητα και χτύπημα του κεφαλιού στο κράσπεδο, ή σε μια γωνία μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ποδηλάτη.

Ενεργοί Πολίτες Μαρμαρίου

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.