Παγετώνας στην...Κάρυστο! Όταν η ποσότητα χιονιού ανοίγει αντί να κλείνει δρόμους

Στις 17 Ιανουαρίου, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Καρύστου, Βαγγέλης Σπύρου ανήρτησε μια φωτογραφία από τα ορεινά του Καβοντόρο. Άνετα βέβαια ο κ. Σπύρου θα μπορούσε να γράψει ότι είναι κάπου στον...Καναδά, την Σκανδιναβία ή σε ερευνητική αποστολή στην Ανταρκτική.

Του Στρατή Μαζίδη



Η φωτογραφία του όχι μόνο γνώρισε μεγάλη διάδοση κι αποτέλεσε αντικείμενο αναρτήσεων σε ιστοσελίδες της Εύβοιας, αλλά παρακίνησε επισκέπτες να έρθουν στην περιοχή:



Μιλώντας με τον κ. Σπύρου μου είπε ότι η περιοχή γενικώς κάθε χρόνο πιάνει χιόνι και θα μπορούσε να προσφερθεί για την ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού. Μπορεί να μη μιλάμε για επίπεδο χιονοδρομικού κέντρου, αλλά είναι ό,τι πρέπει για χειμερινούς φυσιολάτρες, περιπατητές, κάποιες υποδομές για έλκηθρα για μικρά παιδιά, καφέ, καταφύγιο κ.ο.κ.

Επιπλέον η περιοχή διαθέτει κι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε αντίθεση με άλλους χειμερινούς δημοφιλείς προορισμούς: Δεν κλείνουν οι δρόμοι. Μπορεί την ημέρα μιας έντονης χιονόπτωσης ή χιονοθύελλας να συμβεί αυτό, ωστόσο τα μηχανήματα των ΑΠΕτζήδων διασφαλίζουν πως ανοίξουν την επόμενη ημέρα.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές σε αυτά τα 2,5 χρόνια ύπαρξης της σελίδας. Η Κάρυστος έχει άπειρες δυνατότητες. Κάθεται πάνω σε ένα θησαυρό στο βουνό, στις ακτές, στο βυθό, στην ιστορία. Πρέπει να τον αξιοποιήσει, πάντα βέβαια με πρωταρχικό κανόνα το σεβασμό ορισμένων πραγμάτων και φυσικά τη διατήρηση της ήπιας και οικογενειακής φυσιογνωμίας της.

Χρειάζεται κάτι ευρύτερο, ένας φορέας, που με την στήριξη όλων, θα βάλει ένα σχέδιο σε όλους τους τομείς με βήματα που θα υλοποιηθεί κάθε φορά για να τα πετύχει.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.