Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο για τις βασικές Α' Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο στην στο δημοτικό σχολείο Νέων Στύρων, το οποίο παρακολούθησαν πολίτες του δήμου μας. Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ). Η Διασωστική Ομάδα εκπαίδευσε τους πολίτες στις βασικές αρχές παροχής Α΄ Βοηθειών και της ΚΑΡΠΑ. 

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καρύστου κα Βερούχη Μαρία ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών δήλωσε ότι ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, ενημερώσεις, ημερίδες μέσα από το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και τη συνεργασία του ΕΔΔΥΠΠΥ. Ο στρατηγικός στόχος για εμάς είναι ο πολίτης, και η παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες μας.


 Ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά: «Η πρόληψη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλει στη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ακόμη περισσότερο σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή».

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.