Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το αιολικό φορτίο στο δήμο Καρύστου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Τάσο Πρατσόλη, Βαγγέλη Αποστόλου και Γιώργο Ακριώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο αιολικό φορτίο του δήμου Καρύστου, καθώς και σε σχετικές προτάσεις που διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο και τους βουλευτές για λήψη αντισταθμιστικών μέτρων στην περιοχή, στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης του δήμου και των δημοτών.

Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων των δύο πλευρών σχετικά με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν και εξετάζονται συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω ελαφρύνσεις των δημοτών.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό, τα λατομικά (λατομεία σχιστολιθικών πλακών Καρύστου), καθώς και θέματα των χρήσεων γης και της επέκτασης του σχεδίου πόλεως Καρύστου. Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τον έλεγχο της τήρησης των όρων κατασκευής των έργων με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο δήμαρχος έθεσε το ζήτημα δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας στο δήμο Καρύστου με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους, καθώς και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές μέσω της αξιοποίησης του ενεργειακού συμψηφισμού, ύστερα από το άνοιγμα των περιθωρίων του δικτύου κατά 10MW για Ενεργειακές Κοινότητες στην περιοχή της Εύβοιας, ευχαριστώντας τον Υπουργό για τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως στηρίζει και χαιρετίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.