Η Ανδρος συνδέεται πλέον με Κρήτη και Θεσσαλονίκη όσο εμείς μένουμε με την ανάμνηση του Πόρτο Λάφια

ikarystos.gr - Το γνωστό μας ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ με νέο όνομα το AQUA BLUE θα συνδέει επίσημα τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σκιάθο-Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη-Ηράκλειο, θα διαρκεί πάνω κάτω 19 ώρες ενώ κάθε Δευτέρα θα εκτελεί το πολύ πιο σύντομο Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος.

Με ηλικία 43 ετών το Aqua Blue δεν διεκδικεί δάφνες νεοτερικότητας, είναι όμως σίγουρα ένα πολύ έμπειρο πλοίο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, ιδιαίτερα όσον αφορά στο μέγεθος, αφού τα 400 κρεβάτια που διαθέτει σε συνδυασμό με την ικανότητά του να μεταφέρει 1000 επιβάτες και 75 φορτηγά το κάνουν να δείχνει πελώριο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα arxipelagos.com το «AQUA BLUE» πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ένα ακόμη δοκιμαστικό στο Σαρωνικό, κατά τη διάρκεια του οποίου έπιασε μέγιστη ταχύτητα 19,5 κόμβους! Στα χειριστήρια του πλοίου της SEAJETS, ένας "Καπετάνιος - Θρύλος" της Ελληνικής Ακτοπλοΐας και της Ραφήνας, ο καπτά-Γεράσιμος Γιακουμίδης, ο γνωστός μας "Jerry" του πάλαι ποτέ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» της δεκαετίας του '90.

Η γειτονική Ανδρος αποκτά μια σημαντική παρουσία στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας που αν αξιοποιήσει κατάλληλα θα απογειωθεί. Έχει πλέον απευθείας σύνδεση με μέρη που πριν λίγα χρόνια θα φάνταζε σενάριο φαντασίας.

Εμείς μένουμε με την ανάμνηση του «Πόρτο Λάφια», έχουμε δώσει τα πάντα και δεν έχουμε πάρει το πιο απλό, να μπούμε στο επιδοτούμενο κυκλαδίτικο δρομολόγιο (με το φθηνότερο ναύλο) ώστε να ξαναβάλουμε την Κάρυστο στο χάρτη της ακτοπλοΐας.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.