Πιστή στην παράδοση η Κάρυστος - Με υπερηφάνεια και γεύση από 1821 πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην παραλία της πόλης

ikarystos.gr - Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειου της 25ης Μαρτίου 1821 και την εξέγερση του Γένους ώστε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό, στην παραλία της Καρύστου.

Η ημέρα ξεκίνησε με το παιάνισμα του εωθινού τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ ακολούθησε η Ακολουθία του Ορθρου και της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία και εν συνεχεία η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων των ετών 1912-1922 στην πλατεία της Καρύστου και την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου.

Μετά η σκυτάλη πέρασε στη μαθητιώσα νεολαία της Καρύστου που έκανε περήφανους για μια ακόμη χρονιά όλη την πόλη με την παρέλαση στην προκυμαία. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους τους για την τάξη καθ'όλη τη διάρκεια της παρέλασης.Τέλος αξίζει ειδική μνεία ο Ιππικός Σύλλογος Καρύστου "Φιλ-ιπποι" που παρήλασαν με τα άλογά τους δίνοντας κάθε μια φορά μια σταγόνα ιστορίας με τις αναπαραστάσεις τους. Η παρουσία του Συλλόγου έχει πετύχει να δοθεί μια διαφορετική νότα και να διαφημίζονται οι παρελάσεις στην προκυμαία μας με δημοσιεύματα σε πολλά ΜΜΕ της χώρας.

Οι φωτογραφίες είναι από το Βαγγέλη Κοτσώνη, γνωστό διαχειριστή της αξιολόγης σελίδας της πόλης μας, Κάρυστος - Εύβοια στα κοινωνικά δίκτυα.

 Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.