ΣΠΠΕΝΚ: Αρχίζει η σταδιακή κατεδάφιση και λεηλασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας - Η ευθύνη πλέον στα χέρια της τοπικής κοινωνίας

φωτο - ΣΠΠΕΝΚ
Δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣτΕ. Το δικαστήριο στο σκεπτικό του απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς μας πάνω στις πλημμέλειες της μελέτης της ΕΝΕΛ και υποστηρίζει με απόλυτη βεβαιότητα ότι η μελέτη αντιμετωπίζει ορθά όλες τις επιπτώσεις… 

Νομίζουμε ότι η ίδια η πραγματικότητα θα διαψεύσει την εκτίμηση του δικαστηρίου και η ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον και τους κατοίκους του τόπου δεν θα αργήσει να γίνει ολοφάνερη.

Μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχει δυνατότητα να αναληφθούν άλλες νομικές ενέργειες εντός της χώρας όσον αφορά στα οκτώ αιολικά πάρκα της ΕΝΕΛ. Επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση πλήθους ανεμογεννητριών των υπολοίπων εταιρειών… Από εδώ και εμπρός αρχίζει η σταδιακή κατεδάφιση και λεηλασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας. Τώρα μόνο η τοπική κοινωνία έχει λόγο να μιλήσει και να υπερασπιστεί τα ζωτικά συμφέροντα της, εάν βγει από τον εφησυχασμό και τις ψευδαισθήσεις και συνειδητοποιήσει το πλήγμα που δέχεται. Ο ΣΠΠΕΝΚ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνει με την ελπίδα ότι η τοπική κοινωνία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παρακαλούμε τα μέλη μας και όσους υποστηρίζουν τις προσπάθειες μας να καταθέσουν στο λογαριασμό του Συλλόγου τη συνδρομή του 2017 και 2018 ή άλλη δωρεά. Ζητούμε την ελάχιστη βοήθειά σας ώστε να κλείσουμε τα οικονομικά χρέη που δημιούργησε ο δικαστικός αγώνας.


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος – Χ. Μπερέτη
Ο Γραμματέας – Θ. ΜπινιάρηςΛογαριασμός του Συλλόγου:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αρ. λογ.: 371 /001794-90
Δικαιούχος: Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας
ΙBAN: GR6901103710000037100179490

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.