Ο πρώτος Έλληνας παίκτης ραγκμπι στη Μεγάλη Βρετανία είναι από την Κάρυστο

Ο πρώτος Έλληνας παίκτης ραγκμπι λιγκ, Στέφανος Μπάστας, υπογράφει ημι-επαγγελτικό συμβόλαιο με τους Hemel Stags, ομάδα 3η κατηγορίας στο αγγλικό πρωτάθλημα, για τη σεζόν 2018.

Όπως διαβάζουμε στο dinataathlitika.gr, ο Στέφανος, γεννήθηκε το 1993 στην Κάρυστο και ξεκίνησε το ρακμπι λιγκ στους Ιππότες Ρόδου, όπου ζούσε φοιτητής.

Παίζει με την Εθνική ομάδα από το 2014 και φέτος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο Βελιγράδι στα πλαίσια του Βαλκανικού Κυπέλλου.

Εκεί η ομάδα μας νίκησε 68-8 τη Βουλγαρία και ηττήθηκε από τους κατά πολύ ανώτερους Σέρβους στον τελικό με σκορ 50-8,κατακτώντας έτσι τη 2η θέση.

Οι επιδόσεις του Στέφανου στο Βελιγράδι που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ήταν ο λόγος που δύο ομάδες κονταροχτυπήθηκαν για τον αρχηγό μας, με τον ίδιο να αποφασίζει να υπογράψει με τους Hemel Stags.

Ο 23χρόνος forward (έτσι ονομάζεται η θέση που παίζει) είναι στην Αγγλία από τα μέσα Νοέμβρη, όπου ξεκίνησε τη προετοιμασία με τη νέα του πλέον ομάδα. Χθες με την ανακοίνωση της μεταγραφής του, προπονητής της ομάδας Ντιν Τόμας δήλωσε «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόοδο του Στέφανου, είναι ένας μεγαλόσωμος και δυνατός front-rower και ευελπιστούμε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Είναι ένα καλό παιδί, με ειλικρίνεια και είναι χαρά μας που το έχουμε πλέον στην ομάδα μας!»

Η πρώτη αγωνιστική θα λάβει μέρος στις 17-18 του Φλεβάρη.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.