Πόσες ανεμογεννήτριες χωράνε στον Κάβο Ντόρο;

Ο σημερινός Δήμος Καρύστου αποτελείται από τους πρωτογενείς ΟΤΑ, Δήμο Στυρεων, Δήμο Καρύστου, Δήμο Μαρμαρίου, Κοινότητα Καφηρεα όπως εμφανίζονται στο συνημμένο χάρτη. 

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της ΡΑΕ, τα οποία εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα της πέρισυ και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς φέτος, υπάρχει υπέρβαση στην επιτρεπόμενη πυκνότητα ανεμογεννητριών (δηλ.επιτρεπόμενων ανεμογεννητριών ανά 1000 στρέμματα έκτασης) στον πρωτογενή ΟΤΑ Καφηρέα κατά περίπου 140%.

Πατήστε για μεγέθυνση
 
Εάν λάβουμε υπόψιν δε ότι η μεγαλύτερη έκταση αυτού του πρωτογενούς ΟΤΑ Καφηρέα, είναι διπλά προστατευόμενη περιοχή από το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό δίκαιο, δηλ.και ΖΕΠ ( Ζώνη Ειδικής Προστασίας) και ΕΖΔ (Ειδική Ζώνη Διατήρησης) βλέπουμε πόσο φροντίζουν οι κυβερνώντες και ειδικά η ΡΑΕ που χορηγεί τις άδειες παραγωγής στις εταιρίες αιολικών σταθμών, για την προστασία και ακεραιότητα των περιοχών NATURA της χώρας μας. 

Στην περιοχή του Καφηρέα τα μεταναστευτικά πουλιά κάνουν στάση για να συνεχίσουν το μακρινό ταξίδι τους. 

Την εποχή της μετανάστευσης, χιλιάδες είδη πτηνών πετούν στην περιοχή και ο κίνδυνος θανάτωσης τους από τους έλικες των ανεμογεννητριών θα είναι μεγάλος αν γίνουν όλα αυτά τα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα. 

Επίσης λόγων των συνοδών έργων, διανοιξεων δρόμων, υποσταθμων και εναερίων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, η περιοχή θα μετατραπεί σε βιομηχανικό τοπίο και θα εξαφανιστούν πλατανοδάση και σπάνια φυτά που ενδημούν στην περιοχή. 

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ να τηρήσουν τη νομιμότητα. Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζεται μία διπλά προστατευόμενη περιοχή και περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας. 

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας 
(ΣΠΠΕΝΚ)

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.