Στην Ανδρο οι τοπικοί άρχοντες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τα ακριβά εισιτήρια - Εμείς;

ikarystos.gr - Ο έπαρχος της Ανδρου, Δημήτρης Λότσαρης έστειλε επιστολή στις ναυτιλιακές εταιρείες που εξυπηρετούν το δρομολόγιο του νησιού θέτοντας το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ο έπαρχος προτείνει κάτι ανάλογο που είχε αναφερθεί σε άρθρο μας πριν λίγες εβδομάδες για τη γραμμή Ραφήνας - Μαρμαρίου όπου προτείναμε την καθιέρωση χαμηλού τιμολογίου σε συγκεκριμένα δρομολόγια με μη υψηλή κίνηση.

Οι αιρετοί της Καρύστου θα μπορούσαν να αναλάβουν μια αντίστοιχη πρωτοβουλία; Ας έχουμε κατά νου ότι οι Ανδριώτες δεν έχουν την επιλογή άλλων λιμανιών ή έστω της δύσκολης αλλά υπαρκτής επιλογής για ταξίδι οδικώς, που σημαίνει ότι διαπραγματευτικά δε διαθέτουν ισχυρό χαρτί. Όμως αναλαμβάνουν δράση.

Ακολουθεί η επιστολή του επάρχου, όπως δημοσιεύθηκε στο ανδριώτικο enandro.gr:

Με την παρούσα επιστολή και προκειμένου να υπάρξει μία μέση λύση για την εξυπηρέτηση τόσο των μόνιμων κατοίκων της Άνδρου κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες όσο και για την καλύτερη πληρότητα των πλοίων που μας εξυπηρετούν παραθέτω τα ακόλουθα για τις τιμές των εισιτηρίων:

- Για την αύξηση της μεταφοράς των ΙΧ με το καράβι προτείνω την επιστροφή της τιμής του εισιτηρίου του αυτοκινήτου στα 28ευρώ κι αυτό γιατί είναι πλέον δεδομένη η χαμηλή πληρότητα των γκαράζ των πλοίων. Αν μειωθεί το εισιτήριο των ΙΧ θα υπάρξει κίνητρο ώστε οι μετακινούμενοι να τα πάρουν μαζί τους μιας αυτά και θα είναι οικονομικότερα από κάθε άλλη λύση μετακίνησης στο νησί.

- Για την βοήθεια των μόνιμων κατοίκων του νησιού προτείνω την καθιέρωση δύο ημερών χαμηλού κόστους μετακίνησης (πιθανές μέρες η Τρίτη και η Τετάρτη). Τις μέρες αυτές το ατομικό εισιτήριο για Άνδρο να επανέλθει στην καλοκαιρινή τιμή των 13,00 ευρώ.

Πιστεύω πως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες και με τις δύο εταιρείες, που εξυπηρετούν τον χειμώνα το νησί μας, να επικρατήσει ένα κλίμα συνεννόησης και να βρεθεί μια κοινή λύση μεταξύ σας και μεταξύ μας ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να μην νοιώθουν αποπαίδια μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. Συνάμα το νησί να αγκαλιάσει τις δύο εταιρείες που στήριξε και στηρίχτηκε από αυτές το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.