Οι νόμοι για την Προστασία του Περιβάλλοντος δεν ισχύουν για τον ΔΕΔΔΗΕ;

Βαρελά Βασιλική
Μέλος ΣΠΠΕΝΚ

Μετά από διάφορες αναφορές προς τον ΣΠΠΕΝΚ πολιτών του Δήμου Καρύστου από τον Ιούλιο του 2017 σχετικά με πολύ δυνατούς θορύβους που προέρχονταν από την περιοχή της Λάλλας, στείλαμε επιστολή προς την αστυνομία Καρύστου και ζητήσαμε ενημέρωση.

Συνοπτικά η αστυνομία μας ενημέρωσε ότι γίνονται εργασίες ΕΝΑΕΡΙΑΣ διασύνδεσης σε αυτήν την περιοχή από τον ΔΕΔΔΗΕ, εταιρίας αιολικών σταθμών (όχι της ENEL φυσικά) με υποσταθμο της ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτές οι εργασίες, δεν περιλαμβάνονται στις αδειοδοτημένες εργασίες αυτής της εταιρίας.
Ο ΣΠΠΕΝΚ ακολούθως έστειλε επιστολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ με αίτημα να μας κοινοποιηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων και η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που πρέπει να αποτελούν τμήμα της μελέτης αυτού του έργου.

Από όσα γνωρίζουμε, όταν πολίτες αυτού του τόπου θέλουν να κατασκευάσουν κάτι απλό όπως ένα κοτέτσι με 50 κότες μέσα στην περιοχή NATURΑ της Νότιας Καρυστίας, χρειάζονται έγκριση Περιβαλλοντικών Ορων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που πρέπει να εκπονήσει ειδικευμενος Πολιτικός Μηχανικός.

Δηλαδή ένα σωρό έγγραφα ,ταλαιπωρία και έξοδα φυσικά.

Περιμένουμε από τον ΔΕΔΔΗΕ εδώ και καιρό, να μας απαντήσει. Γιατί καθυστερούν την απάντηση; Η έχουν τα έγγραφα που ζητάμε ή όχι.

Ή μήπως οι νόμοι προστασίας του περιβάλλοντος δεν ισχύουν για τον ΔΕΔΔΗΕ;

Ελπίζουμε να μην είναι έτσι διότι αλλιώς θα βεβαιωθούμε για άλλη μία φορά ότι οι πολίτες αυτού του τόπου είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.