Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου σε υπουργούς και βουλευτές για το ρεύμα: Οι κολοσσοί επενδύουν δωρεάν στην περιοχή μας κι εμάς μας στραγγαλίζετε

mary1826 / pixabay
ikarystos.gr - Την παρακάτω επιστολή έστειλε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου με θέμα τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου από τη ΔΕΗ σε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές φέρνοντάς τους ουσιαστικά προ των ευθυνών τους.

Ο Σύνδεσμος αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος όπου μόνο για αρχή 400 μετρητές απειλούνται άμεσα με διακοπή και όλα αυτά ενώ ενεργειακοί κολοσσοί δραστηριοποιούνται στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Καρυστία υπό ευνοϊκότατους όρους αλλά οι ντόπιοι στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Προς
τον κ. Βαγγέλη Αποστόλου
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Τον κ. Νικόλαο Μαυραγάνη
Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών
κ. Γεώργιο Ακριώτη
Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Αναστάσιο Πρατσόλη
Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Ζωή Λιβανίου

Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ


ΘΕΜΑ: ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Κύριε Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ κυρία και κύριοι Βουλευτές,

την Κυριακή 22-10-2017 συνεδρίασε έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου με θέμα τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου από τη ΔΕΗ.

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι η περιοχή μας αποτελεί ήδη σημαντικό παραγωγό αιολικής ενέργειας και ότι τα νέα αιολικά πάρκα που βρίσκονται προς εγκατάσταση, θα μετατρέψουν την περιοχή στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη ανεμογεννητριών στην χώρα.

Στον αντίποδα δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους είναι πολύ μικρές, στερήθηκαν το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας τις τελευταίες 15 ημέρες και εκατοντάδες ακόμη απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους άμεσα, μιας και η εντολή της ΔΕΗ αφορά για αρχή 400 μετρητές!

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να νοείται μόνο για τους ενεργειακούς κολοσσούς, οι οποίοι επενδύουν στην περιοχή μας δωρεάν χρήματα από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο και από ευνοϊκά δάνεια τα οποία θα αποπληρωθούν ταχύτατα από την υπέρογκη τιμή πώλησης του ρεύματος στη ΔΕΗ, ενώ στραγγαλίζονται με κάθε τρόπο οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Ζητάμε να παρέμβετε άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταθάκη και στη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να μην συνεχιστούν από την Τρίτη 24-10-2017 οι διακοπές ηλεκτροδότησης, να γίνονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις με μικρότερη προκαταβολή και πολύ περισσότερες δόσεις απ’ ότι σήμερα προβλέπεται, για τις ευπαθείς ομάδες και για τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους. Να θεσμοθετηθεί άμεσα η επέκταση της λήψης του ανταποδοτικού τέλους ΑΠΕ για όλους τους καταναλωτές του Δήμου
Καρύστου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαρία Βερούχη               Γιώργος Τσατσάκος

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.