Το 1980 συνάντηση θρύλων στο λιμάνι της Ραφήνας

ikarystos.gr - Ορισμένα πλοία μπορεί να μην ήρθαν ποτέ στην Κάρυστο αλλά αμέτρητες φορές περνούσαν στα ανοικτά της. Άλλες φορές πάλι τα ανταμώναμε εν πλω ή στο λιμάνι της Ραφήνας. Πλοία που μαζί με το "Πόρτο Λάφια" και το "Καστριανί Κέας" έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Ραφήνα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το 1980. Το "Χρυσή Αμμος Ι" προσεγγίζει στο λιμάνι της Ραφήνας. Εκεί θα βρει το "Αίνος" του Μάκη Στρίντζη που έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες.

Λίγο αργότερα καταφθάνει το "Χρυσή Αμμος ΙΙ" ενώ σαλπάρει το Αίνος. Στη Ραφήνα καταφθάνει το κόκκινο τότε "Νήσος Χίος" στο πρωτοπόρο τότε δρομολόγιο για τα Μεστά της Χίου. Πίσω ένα άσπρο σκαρί το οποίο δυστυχώς δεν καταφέραμε να αναγνωρίσουμε.

Ήταν τα χρόνια που στη Ραφήνα μεσουρανούσε ο Αυγουστής Πόλεμης με τα τρία "Χρυσή Αμμος" και το άτυχο "Χρυσή Αυγή".

Το Χρυσή Αμμος Ι το ξαναείδαμε δύο φορές στη Ραφήνα. Το 1989-1990 ως "Κύθνος" με το Γούτο και λίγα χρόνια αργότερα ως Μακεδών του Λουκά Νομικού.

Στη συνέχεια το ξαναπήρε ο Γούτος και μέχρι σήμερα ταξιδεύει ως "Μακεδών" από το Λαύριο για Κέα - Κύθνο. Πριν λίγα χρόνια είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα να έρθει στο Μαρμάρι.

Είναι το μόνο που παραμένει σε υπηρεσία μέχρι σήμερα από τα παρακάτω πλοία.

Το βίντεο είναι του Απόστολου Μιχαρικόπουλου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.