Δ. Παρασκευάς: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια στην υλοποίηση της διασύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες και τη Ραφήνα

Σε μια συνολική τοποθέτηση για το γενικότερο συγκοινωνιακό πρόβλημα της περιοχής προχώρησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Παρασκευάς κατά την πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση της επιστολής της Επιτροπής Φορέων για τη σύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες.

Ο κ. Παρασκευάς στηρίζει το αίτημα ενώ παράλληλα αναδεικνύει διαχρονικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο όπως το οδικό δίκτυο, ο ακριβός ναύλος, η τήρηση των δρομολογίων και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το ζήτημα της διασύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες όπως και με τη Ραφήνα δεν μπορεί να ειδωθεί ξεκομμένα από το σύνολο των οδικών και θαλάσσιων δρόμων της Νότιας Εύβοιας. Εμείς τοποθετούμαστε με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην τακτική, ασφαλή και φθηνή μεταφορά του λαού από και προς την εργασία του, για την υγειονομική κάλυψη και άλλων αναγκών, για το δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή.

Με βάση αυτά τα κριτήρια κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος έχουν ευθύνη να αναπτύξουν την ολοκληρωμένη διασύνδεση της περιοχής μας με τη Χαλκίδα, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Συγκεκριμένα και με ιεράρχηση θεωρούμε πως πρέπει:

Α) Πρώτoν να αναβαθμιστεί σημαντικά ο δρόμος Χαλκίδα-Κάρυστος σε ολόκληρο το μήκος του και όπου χρειάζεται να υπάρξει νέα χάραξη.

Β) Να υπάρξει σύνδεση μέσω ΚΤΕΛ της Καρύστου με το Μαρμάρι, τα Στύρα, όπως και με τα χωριά της περιοχής.

Γ) Φθηνά δρομολόγια στις γραμμές Μαρμάρι-Ραφήνα και Στύρα-Αγία Μαρίνα, χωρίς να διακόπτονται κάθε λίγο και λιγάκι και μάλιστα χωρίς λόγο.

Σε αυτό το πλαίσιο η διασύνδεση της Καρύστου με τις Κυκλάδες μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των κοινωνικών, εμπορικών και τουριστικών σχέσεων του δήμου μας με τα νησιά των Κυκλάδων.

Εμπόδιο σε μία τέτοια ολοκληρωμένη διασύνδεση και ανάπτυξη των συγκοινωνιών προς όφελος του λαού της περιοχής μας μπαίνει η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά και στηρίζει τα κέρδη των εφοπλιστών, που αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας και υλοποιεί έργα οδοποιίας ή κατασκευής λιμανιών μόνο όπου εξυπηρετούνται οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αυτή τη λογική στηρίζουμε και κάθε προσπάθεια στην υλοποίηση της διασύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες και τη Ραφήνα και προσυπογράφουμε τα αιτήματα των φορέων για άμεση επίσημη βυθομέτρηση του λιμένα Καρύστου, την επέκταση των συνδέσεων με νέα γραμμή που θα συνδέει την Κάρυστο με τις Κυκλάδες και τη Ραφήνα, την ενίσχυση της σύνδεσης στη γραμμή Μαρμαρίου – Ραφήνας, τη συνάντηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να δοθεί λύση σε αυτά τα προβλήματα».

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.