Ο Τάσος που φεύγει...

Ήταν αρχές του 2013 όταν σε μια κοπή βασιλόπιτας ενός τοπικού συλλόγου στην Αγία Παρασκευή Αττικής πέτυχα τον Τάσο με τον οποίο γνωριζόμασταν ήδη από τις δημοτικές εκλογές του 2010. Ο καθένας μας είχε τα δικά του νέα. Ο Τάσος έδειχνε προβληματισμένος. Ανάληψη καθηκόντων διοικητή νοσοκομείου για πρώτη φορά και σε έναν άγνωστο τόπο για εκείνον. "Θα πας στην Κάρυστο; Έκανες την τύχη σου" του είπα. "Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να πας".

Του Στρατή Μαζίδη

Τα χρόνια που πέρασαν, δικαίωσαν τα λόγια εκείνης της βραδιάς. Ο Τάσος είναι από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις που το ελληνικό κράτος λειτούργησε [σχεδόν] σωστά. Δεν ανέλαβε τυχαία διοικητής στο Διόκλειο. Για περίπου 1 1/2 έτος ήταν μέλος μιας ομάδας που είχαν εργαστεί πολύ σκληρά αμέτρητες ώρες κάθε μέρα στο Υπουργείο Υγείας για το πως πρέπει να σχεδιαστούν τα νοσοκομεία. Αυτό είναι το "σωστά". Το "σχεδόν" είναι ότι η ίδια τότε κυβέρνηση πήγε να τον απομακρύνει παρά τα πρώτα πολύ καλά δείγματα γραφής.

Η συνέχεια γνωστή. Η πόλη αντέδρασε σωστά και η λογική επικράτησε. Ο Τάσος έμεινε και η σκληρή δουλειά συνεχίστηκε. Ανακαινίσεις, νέος εξοπλισμός, καινούριες μονάδες, επιπλέον προσωπικό και αυτό χωρίς τη δημιουργία χρεών. Καμία κυβέρνηση μετά δεν σκέφτηκε να τον απομακρύνει.

Το Διόκλειο με τα χρόνια εξελίχθηκε σε κόσμημα και διαφήμιση για την Κάρυστο. Δημιουργήθηκε μια αίσθηση εμπιστοσύνης στον κόσμο. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις καλό νοσοκομείο στον τόπο σου.

Φυσικά όλα αυτά δεν τα έκανε μόνος του. Είχε προφανώς ένα ικανό ιατρικό - νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο ήταν ο μαέστρος που συντόνισε τα πράγματα. Επίσης δεν ήταν με το ρολόι στο χέρι. Βράδια, Κυριακές, αργίες τον έβρισκες στο νοσοκομείο. Πάντα υπήρχε κάτι να κάνει. Κι όλα αυτά χωρίς να διαμαρτύρεται που έπρεπε ως επί το πλείστον να είναι μακριά από την οικογένειά του.

Τώρα θα κληθεί να εφαρμόσει όσα υλοποίησε στο Διόκλειο σε κεντρικότερο επίπεδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει κι εκεί.

Φεύγοντας αφήνει μια εκκρεμότητα κι ένα στοίχημα.

Η εκκρεμότητα είναι η μονάδα τεχνητού νεφρού. Προχώρησε τα πράγματα όσο μπορούσε και πλέον είναι ο Δήμος Καρύστου που πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.

Το στοίχημα είναι το Διόκλειο όχι απλά να διατηρήσει το επίπεδό του, αλλά να συνεχίσει την ανοδική του πορεία γιατί στη ζωή πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια σε κάθε τι καλό.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.