Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας της Αννας Καρύκα για την Alpha Bank

Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας της 16/11/2021: 

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ

Σήμερα, 16/11/2021, θα πραγματοποιηθεί στην Κάρυστο Ευβοίας διαμαρτυρία για το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος της Alpha Bank σε ολόκληρο τον Δήμο Καρύστου, στο οποίο απασχολούνται 7 άτομα και εξυπηρετείται εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, κόσμος ετησίως.

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, ο CEO της τράπεζας μίλησε για το πόσο αυτή στηρίζει τις επιχειρήσεις με ενεργό ρόλο στην πράσινη μετάβαση, τη στήριξη έργων ΑΠΕ και άλλα.Όμως, στον Δήμο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών πανελλαδικά, προχωρά σε κλείσιμο του υποκαταστήματος. Επομένως, υπάρχει ανακολουθία στην πολιτική της Τράπεζας αλλά και υποκρισία από την πλευρά των εταιριών που ευαγγελίζονται στήριξη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς όμως να λαμβάνουν θέση και δράση για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον Δήμο.

Πέραν αυτού, έχει ήδη ανακοινωθεί το μελλοντικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Δήμου, που θα οδηγήσει σε χάσιμο κι άλλων θέσεων εργασίας και δυσλειτουργιών για τους κατοίκους, δεδομένου ότι η εν λόγω τράπεζα εξυπηρετεί αγρότες.

Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες αποβαίνουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και συντελούν στην υποβάθμιση της περιοχής.

Από την άλλη, πρόκειται για σημαντικά θέματα για την τοπική κοινωνία για την επίλυση των οποίων παίζει σημαντικό ρόλο η πολιτική βούληση. Άλλωστε, μένει να δούμε ποια είναι η έμπρακτη στήριξη από την πλευρά της πολιτείας σε έναν νομό ο οποίος βάλλεται από παντού.

Καλώ το Περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας να λάβει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος και να υποστηρίξει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την αποφυγή κλεισίματος του υποκαταστήματος Alpha Bank στην περιοχή αλλά και του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος για την στήριξη του αιτήματος.

Με εκτίμηση, Άννα Καρύκα»

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.