Γελούσαν κι οι ψαράδες βλέποντας το πλοίο να προσπαθεί να πείσει πως δεν μπορεί να μπει στο λιμάνι!

 

Από το πρωί της Πέμπτης η προσοχή ήταν στραμμένη στο AIS και το CALDERA VISTA. Μόλις το πλοίο φάνηκε τελικά στον Μπούρο, ο κόσμος έδωσε το "παρών" στο λιμάνι περιμένοντας να καταπλεύσει. Αλλα εις μάτην επιβεβαιώνοντας όσους ήταν επιφυλακτικοί γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί στη Νότια Εύβοια οι οποίοι δεν επιθυμούν η Κάρυστος να σηκώσει ακτοπλοϊκά κεφάλι.

Το πλοίο κατέφτασε στις 19:00 και ξαφνικά...πάγωσε. Άρχισε να κινείται πολύ αργά θέλοντας να περάσει την εικόνα ότι ζορίζεται να μπει στο λιμάνι. Έκανε δύο μπρος-πίσω, πίεσε και τη μηχανή κάποια στιγμή στο χειρισμό ώστε να βγάλει πιο πολύ καπνό κι από το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ κι έφυγε για Μαρμάρι με τις πληροφορίες στο λιμάνι να λένε πως επικαλέστηκε...δυτικούς ανέμους κι ενώ δεν εκινείτο ούτε φύλλο δέντρου.

Οι ψαράδες και αρκετός κόσμος μειδίασαν με το θέαμα ενός πλοίου με φοβερές ικανότητες στη μανούβρα που τάχα δεν μπορούσε να μπει, όταν κάποτε μπήκε το PAROS JET κι όταν έρχεται τακτικά το φορτηγό πλοίο MICHALIS.

Το ikarystos.gr έστειλε ήδη σχετικό ερώτημα στο Λιμεναρχείο Καρύστου για να ενημερωθεί ο κόσμος τι επικαλέστηκε το πλοίο και δεν μπήκε στο λιμάνι.

Αν η εταιρεία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τη γραμμή τότε για ποιο λόγο έκανε ένσταση στη ΣΑΟΣ για το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, του οποίου ο πλοίαρχος δεν γκρίνιαζε όπως άλλοι, είχε επισκεφτεί την Κάρυστο, επιθεώρησε το λιμάνι και δεν είχε πρόβλημα;

Καλό είναι ο κόσμος να δει πίσω από τους...καπνούς που ντουμάνιασε το πλοίο και να αντιληφθεί ότι Κάρυστος - Μαρμάρι - Νέα Στύρα δεν μπορούν να είναι πια ένας ενιαίος Δήμος. Κι ήρθε η στιγμή ο Δήμαρχος να πάρει επιτέλους θέση, όπως και οι υπόλοιποι. Θέλουν ή όχι το πλοίο; Κι ναι, ποιοι είναι το σχέδιό τους; Καθαρές εξηγήσεις. Φτάνουν οι ισορροπίες και τα "ναι" σε όλους.

Τα πλοία είναι αυτά που φέρνουν παραθεριστές σε ένα νησί.

Η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Καρύστου δεν πρέπει να περάσει.














Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.