Δημοσιογράφος στο Τομπάγκο Τρινιντάντ αναζητά την τύχη του ΠΑΝΟΡΑΜΑ και το εντοπίζει στην Εύβοια

ikarystos.gr - Το ΠΑΝΟΡΑΜΑ μπορεί να έχει δέκα χρόνια που αποχώρησε από το Τομπάγκο και Τρινιντάντ, ωστόσο η ιστορία του φαίνεται απασχολεί ακόμη τη μακρινή χώρα και η τύχη του πλοίου που για πολλά χρόνια ένωνε τα δύο νήσια για λογαριασμός της κυβέρνησης που αγόρασε το πλοίο το 1987.

Ο δημοσιογράφος και ερευνητής, Marc De Verteuil αναφέρει ότι «το ΠΑΝΟΡΑΜΑ μετά από χρόνια μιας αμελούς κακοδιαχείρισης, κρίθηκε ακατάλληλο να μεταφέρει το μέγιστο αριθμό επιβατών και το 2004 αποσύρθηκε από την υπηρεσία. Το 2010 πουλήθηκε έναντι αγνώστου τιμήματος σε ελληνική εταιρεία».

Ο De Verteuil αναφέρει πως το ΠΑΝΟΡΑΜΑ είχε αγοραστεί το 1987 από την κυβέρνηση της χώρας έναντι 440.000.000 δολαρίων Τομπάγκο Τρινιντάντ (περίπου 65 εκ. δολάρια σήμερα) κάτι μάλλον υπερβολικό αφού σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου είχε αγοραστεί 114 εκ. τοπικά δολάρια, δηλαδή 16,84 εκ. δολάρια ΗΠΑ. Ωστόσο σημειώνει πως είχε κρατηθεί μυστική η τιμή πώλησής του το 2010 ενώ ειπώθηκε στον ερευνητή πως το ΠΑΝΟΡΑΜΑ πουλήθηκε στην τότε αξία του για σκραπ. Τελικά ο De Verteuil ανακάλυψε ότι το ΠΑΝΟΡΑΜΑ στα ίδια χρώματα και με το ίδιο όνομα εξακολουθεί να ταξιδεύει στη μακρινή Ελλάδα ενώνοντας το νησί της Εύβοιας. Ο ίδιος μάλιστα έρχεται στην Ελλάδα και ταξιδεύει με το πλοίο. Επίσης μετά από έρευνα παρουσιάζει έγγραφο της κυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο το πλοίο πουλήθηκε για 350.000 δολάρια ΗΠΑ το 2010.

Ο De Verteuil προσπάθησε να εντοπίσει τον υπουργό μεταφορών για να του θέσει ερωτήσεις για το ΠΑΝΟΡΑΜΑ και το τίμημα της πώλησής του. Ο υπουργός όμως δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις του δημοσιογράφου. Σε κάθε περίπτωση ο De Verteuil εκφράζει την ικανοποίησή του βλέποντας το πλοίο να ταξιδεύει μεταφέροντας οχήματα κι επιβάτες.


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.