«Αυτή την στιγμή που μιλάμε συντελείται αφανισμός αρχαιολογικών μνημείων και καταστρέφεται το τουριστικό προϊόν της Εύβοιας

Η Evia Adventure Tours, εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού και τουρισμού Outdoor δραστηριοτήτων, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Εύβοια, με άδεια λειτουργίας απο τον ΕΟΤ, μετά απο τα αλλεπάλληλα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στη νότια Εύβοια “με την άναρχη τοποθέτηση” των αιολικών πάρκων και τις πρόσφατες εξελίξεις με το Αιολικό πάρκο στα Δρακόσπιτα των Στυρών, παραθέτει τις εξής διαπιστώσεις:

- “Με λύπη διαπιστώσαμε πως πήρε έγκριση το αιολικό πάρκο στην θέση ‘Κορυφη’ της Π.Ε. Στυρών απο τις αρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου και της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, με τεράστιο κίνδυνο να εξαφανιστούν τα μεγαλιθικά κτίσματα της περιοχής.

- Υπάρχει απροσδιόριστη μνεία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στερεας Ελλάδος, με βάση την οποία υπάρχει ασάφεια για το αν γνωμοδότησε θετικά ή όχι.

- Πλησίον, αλλά και εντός των υπο εξέλιξη αιολικών πάρκων, παρουσιάζονται σε διάφορα χρονικά στάδια εμπρησμοί και πυρκαγιές με απόλυτη ακρίβεια ως προς το σημείο εκδήλωσης, με δείγματα τόσο σε όλη την Κάρυστο, τα Στύρα όπως βλέπετε στις συννημένες φωτογραφίες, αλλά και την πρόσφατη (8 Μαρτίου) πυρκαγιά στο Βίταλο Κύμης, που βέβαια ήδη γνωρίζουμε πως είναι στο όρια υπο επεξεργασίας αιολικού πάρκου.


Μωβ Πλαίσια = αιολικό πάρκο με άδεια παραγωγής
Πράσινα τρίγωνα = ανεμογεννήτριες
Πράσινη Γραμμή = νέος δρομος πλάτος 15 μέτρων
Πορτοκαλί γραμμή = αρχαίο πεζοπορικό μονοπάτι
Κόκκινα πλαίσια με κόκκινο ‘γέμισμα’ = καμμένες εκτάσεις Ιανουάριος 2019
Κόκκινα πλαίσια χωρίς ‘γέμισμα’ = απορριπτικές αποφάσεις

- Με γνώμονα λοιπόν την αγαστή συνεργασία που είχαμε εως τώρα στον τομέα της προώθησης της Εύβοιας ώς έναν προορισμό για δραστηριότητες φύσης θα παρακαλούσαμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΕΟΤ και τον Δήμο Καρύστου να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να μας ενημερώ σετε σχετικά με το ζήτημα, καθώς αυτήν τη στιγμή που μιλάμε συντελείται αφανισμός αρχαιολογικών μνημείων, το τουριστικό προϊόν της Εύβοιας καταστρέφεται και γινόμαστε παγκόσμιος περίγελος.

- Ως εταιρεία βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και ΔΕΝ γνωρίζουμε ποιές εκδρομές μπορούμε να διαθέσουμε στους πελάτες μας - και αυτό έχει άμεσα αντίκτυπο στη δημιουργία πακέτων διακοπών, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για άλλα δεκάδες τουριστικά γραφεία, τα οποία συνεργαζόμαστε και μας συμβουλεύονται. Ο αντίκτυπος είναι άμεσος και κατ‘επέκταση σε εκατοντάδες επιχειρήσεις εστίασης - μεταφορών- διαμονής της Εύβοιας, με τις οποίες συνεργαζόμαστε”.

traveldailynews.gr

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.