Επιλεκτική πρόσκληση για συζήτηση σε φορείς Δήμου Καρύστου από την ENEL


Η εταιρία ENEL GREEN POWER HELLAS A.E που εδώ και μήνες κατεδαφίζει την Όχη, ισοπεδώνοντας τις βουνοκορφές της, καταστρέφοντας βοσκοτόπια και μπαζώνοντας ρέματα για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων μέσα στην καρδιά της ιερής Οχης για να μεταφέρει τις ανεμογεννήτριες στις κορυφές της, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια θέση στη κοινωνική και οικονομική ζωή της Νότιας Καρυστίας σαν Ιταλός Ευεργέτης και ακόμη θέση στις καρδιές μας ,ζητά δηλαδή όχι μόνο γην και ύδωρ αλλά και την ψυχή μας.

Η χθεσινή κανονισμένη εν κρυπτώ συνάντηση μεταξύ εταιρίας ENEL και πέντε συλλόγων Καρύστου παρά τις προσπάθειες της εταιρίας να κρατηθεί στο επίπεδο επιφανειακής συζήτησης με κάποιες στοιχειώδεις παροχες της παρηγοριάς προς τους παραγωγικούς συλλόγους που πλήττονται από τα έργα της, μετατράπηκε σε σοβαρή διαμαρτυρία με τη συμμετοχή πολλών ακάλεστων συλλόγων και πολιτών του Δήμου μας.

Και αυτό γιατί διέρρευσε η πληροφορία από τους συλλόγους που καλέστηκαν , συνεδρίασε η Επιτροπη Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νοτιας Καρυστίας και αποφασίστηκε η συμμετοχή πολλών ώστε να ανατραπούν τα σχέδια της εταιρίας ,να ακουστεί η άλλη φωνή των σκεπτόμενων ανθρώπων της περιοχής μας και να καταλάβει η εταιρία ENEL ότι ήρθε απρόσκλητη σε αυτόν τον τόπο και μπορεί να φύγει άπρακτη.

Στην συζήτηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΣΠΠΕΝΚ με σκοπό κυρίως την ενημέρωση των μελών μας και την εκ νέου δημόσια έκφραση της πάγιας θέσης του Συλλόγου μας που είναι η ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΏΝ των εταιριών αιολικών σταθμών στην προστατευόμενη περιοχή όρους Οχη και γενικά στη Νότια Εύβοια μέχρι να επανεξεταστουν οι αδειοδοτήσεις αυτών των εταιριών όπως ρητά αναφέρεται και στο ψήφισμα που έχει υπογραφεί από 27 Συλλόγους του Δήμου Καρύστου και από πάρα πολλούς πολίτες.

Για μας αυτή η εταιρία δεν είναι ευπρόσδεκτη στο ιερό βουνό μας.
Επίσης αρνούμαστε την παρέμβαση της στον Καστανόλογγο για δήθεν έργα " δασοπροστασίας" και κατασκευή " δασόδρομων" που θα γίνουν σύντομα κανονικοί δρόμοι για τις ανάγκες των τεχνικων της έργων .

Δεν τους εμπιστευόμαστε και δεν τους επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν φιλοπεριβαλλοντικό προσωπείο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Να πέσουν οι μάσκες γιατί ο σκοπός τους είναι μόνο το κέρδος εις βάρος της ακεραιότητας της προστατευόμενης περιοχής και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας που είναι η αγροτοκτηνοτροφία και ο τουρισμός.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΡΑ- Ο αγώνας συνεχιζεται

ΣΠΠΕΝΚ

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.