Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη χρηματοδότηση του Αιολικού Πάρκου στον Καφηρέα - Μήπως πάμε για μπαταρία της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας;

ikarystos.gr - Η γνωστή ιστοσελίδα energypress.gr δημοσιεύει ένα άρθρο στις 11/6/2014 αναφερόμενο στο Αιολικό Πάρκο του Καφηρέα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα (αναλυτικά εδώ) επικαλούμενο πηγές του ηλεκτρονικού μέσου το έργο μολονότι είχε αδειοδοτηθεί από τα τέλη του 2011 λόγω του καθεστώτος χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν μπορούσε να βρει χρηματοδότηση.

Ωστόσο το energypress.gr σημειώνει:

Καταλυτικός παράγοντας φαίνεται ότι υπήρξε η συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Enercon που είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού για αιολικά πάρκα. Με την δέσμευση για προμήθεια Γερμανικού εξοπλισμού ενεργοποιήθηκε ο Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Hermes, που θα «καλύψει» ασφαλιστικά τα σχετικά δάνεια. Η συνολική επένδυση φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ.

Αλλά και φέτος τον Ιούνιο διαβάζουμε στο news247 (αναλυτικά εδώ):

Η χρηματοδότηση βασίζεται κατά κύριο λόγο σε κεφάλαια από γερμανικές τράπεζες με την εγγύηση του Γερμανικού Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler-Hermes, καθώς μεγάλο μέρος του εξοπλισμού θα αγοραστεί από γερμανικά εργοστάσια.

Με άλλα λόγια οι Γερμανοί δανειοδοτούν (κατά βάση τους Ιταλούς) με χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την αγορά του εξοπλισμού από Γερμανούς. 

Κι εμείς κύριε;

Εμείς θα δώσουμε τη γη μας, το περιβάλλον μας, την πανίδα μας, τη χλωρίδα μας, το φυσικό μας πλούτο που δεν κοστολογούνται σε χρήματα αλλά μπορούν να φέρουν άλλη μορφή ανάπτυξης στον τόπο μας.

Άραγε για να γίνουμε η μπαταρία της Ελλάδας όπως έγραψε η ΕΦ.ΣΥΝ. ή μήπως της Ευρώπης λίγο παρακάτω; Και τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν να τρέχουν τα υγρά αυτής της μπαταρίας;

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.