Γιατί η Κάρυστος κατάφερε να παραμείνει ασφαλής

Με το καλοκαίρι να έχει παρέλθει και ουσιαστικά την όποια τουριστική σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, μπορούμε τελικά να πούμε ότι η Κάρυστος κατάφερε να παραμείνει ασφαλής και να μην αποτελέσει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού σε αντίθεση με αρκετούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Του Στρατή Μαζίδη

Εκτός του παράγοντα της συγκυρίας που παίζει και αυτός το ρόλο του, νομίζω ότι η Κάρυστος πέτυχε να παραμείνει ασφαλής παρά το γεγονός ότι τον Αύγουστο φάνηκε να έχει αυξημένη κίνηση για τρεις λόγους.

Οι Ανεμοπύλες αποφάσισαν φέτος να μην υλοποιήσουν το ετήσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων αποφεύγοντας πιθανές μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Το γεγονός ότι η Κάρυστος είναι εκτός ακτοπλοϊκού χάρτη, αυτή τη φορά λειτούργησε υπέρ της. Αν είχε εφαρμοστεί η πολυπόθητη σύνδεση με τις Κυκλάδες, η κατάσταση θα ήταν ίσως εντελώς διαφορετική.

Υπάρχει όμως κι ένας τρίτος, σταθερός διαχρονικά, λόγος. Η Κάρυστος δεν αποτελεί προορισμό ξέφρενης νυχτερινής διασκέδασης. Στην Κάρυστο έρχονται μόνιμοι παραθεριστές, άνθρωποι κάποιας ηλικίας αλλά και οικογένειες, εν ολίγοις κόσμος που θα προσέξει λίγο παραπάνω.

Δεδομένου όμως ότι η προετοιμασία μιας σεζόν αρχίζει με τη λήξη της προηγούμενης, και καθώς η Κάρυστος ακούστηκε πολύ φέτος κι ενδεχομένως να αποτελέσει προορισμό του επόμενου καλοκαιριού, Δήμος και φορείς καλούνται να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη στρατηγική σε όλα τα επίπεδα.



Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.