Οι ξεραμένες καστανιές είναι γλυπτά της φύσης και όχι ξυλεία για τα τζάκια



Καστανόλογγος - Ένα αιωνοβιο δάσος στην καρδιά της Οχης της Νότιας Καρυστίας, στα 700 μέτρα υψόμετρο. Ένα μνημείο της Φύσης παρατημένο από την Τοπικη Αυτοδιοίκηση διότι ενώ ήθελε κάποιες μελετημενες επεμβάσεις ώστε να ανανεωθεί το δάσος με νέες καστανιές, κανένας αρμόδιος φορέας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, επανειλημμένα είχε ζητήσει την βοήθεια του Δήμου Καρύστου για την προστασία του Δάσους, όμως έβρισκε πάντα πόρτες κλειστές και πλήρη αδιαφορία.

Ώσπου βρέθηκε η λύση!

Μία εταιρία ΑΠΕ η ENEL, ζήτησε και πήρε την διαχείριση του Καστανόλογγου ανεπίσημα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας για να ανοίξει ζώνες πυροπροσταιας (?) γύρω από τον άκαυστο Καστανόλογγο (που ποτέ στα 500 χρόνια της ζωης του δεν κινδύνεψε από φωτιές) και για να προβεί σε εργασίες αναδάσωσης.

Και αφού το Δασαρχείο ξεφορτώθηκε το πρόβλημα της διαχείρισης του Δάσους, προβαίνει σε μιαν έκδοση απόφασης για υλοτομηση των ξεραμένων καστανιών που είναι γλυπτά της Φύσης και αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού τοπίου του Δάσους.

Και αναρωτιομαστε, το Δασαρχειο πήρε την Αδεια της ENEL για την συγκεκριμένη απόφαση;

Διότι καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο εδώ και δύο χρόνια....

* Από ανάρτηση της Βασιλικής Βαρελά στο fb / φωτο του Νίκου Φλώρου συνοδευτική της ανάρτησης

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.