Φυτεία με 40 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στο Αλιβέρι

Φυτεία με (40) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε ιδιαίτερα δύσβατη ημιορεινή περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης , συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, άνδρας – γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια και πώληση ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Βραδινές ώρες της 02-07-2020, προσέγγισαν τη φυτεία με δίκυκλη μοτοσικλέτα οι ανωτέρω και αφού εισήλθαν εντός αυτής και προέβησαν στην περιποίηση - πότισμα των δενδρυλλίων, οι αστυνομικοί κατάφεραν αρχικά και ακινητοποίησαν τον άνδρα, ο οποίος αντιστάθηκε της σύλληψης του.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από το σημείο και μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες της 03-07-2020, έξωθεν της οικίας της σε περιοχή του Αλιβερίου και συνελήφθη, σε συνεργασία με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (40) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από (0,50) έως και (1,80) μέτρων, τα οποία ήταν καλλιεργημένα εντός θαμνώδους πυκνής βλάστησης.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (ξέφωτα), βρέθηκαν τοποθετημένες πληθώρα πλαστικών δεξαμενών νερού και λάστιχα για το πότισμα των δενδρυλλίων, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, διάφορα εργαλεία – σύνεργα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, με τη συνδρομή Αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, καθώς και από την κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με εμφανή υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών,
  • πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών,
  • μηχάνημα αεροστεγούς σφράγισης των νάιλον συσκευασιών και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές αρχές, για παρόμοια φύσεως αδικήματα, ενώ όπως διαπιστώθηκε η αλλοδαπή στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα μας. 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.