Δράσεις 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου κατά της Βίας στο Σχολείο

Στα πλαίσια των δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, διοργάνωσε εκπαιδευτικά προγράμματα, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο η κ. Έλλη Στάμου , ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού και εκπόνησε Πρόγραμμα Διαδραστικής Παρέμβασης, Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης με Θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» στους μαθητές και μαθήτριες των Δ΄-Ε και ΣΤ΄ τάξεων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η εξαιρετική ψυχολόγος, κ. Έλλη Στάμου, αφηγήθηκε βιώματα και ιστορίες, που μέσα από τη διαλογική συζήτηση, είχαν ως στόχο να μπορούν οι μαθητές/τριες να αναγνωρίζουν τα εν λόγω φαινόμενα, να μπορούν να προστατεύονται άμεσα σε κρούσματα εκφοβισμού και κακοποίησης, να είναι σε θέση να αντιληφθούν τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού που βιώνει βία και τέλος να αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας. Το Πρόγραμμα διήρκησε 4 ώρες. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για το Παιδί SOS 1056.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» παρουσίασε τα παρακάτω διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα: «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ΄-Ε και ΣΤ΄ τάξεων και «Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο-ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης» για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α΄-Β και Γ΄ τάξεων.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, συνεχίστηκαν οι δράσεις με την δημιουργία «Καλλιτεχνικής Γωνιάς Φιλίας», με στόχο την καλλιέργεια του συναισθήματος της ενσυναίσθησης στους μαθητές και τις μαθήτριες. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, που προσφέρει το «παγκάκι της φιλίας» και δημιούργησε καλλιτεχνική γωνιά στο προαύλιο του σχολείου, με ζωγραφική των μαθητών/τριων, υπό την επίβλεψη του γνωστού ζωγράφου Τάσου Σύντελη, που διαμένει μόνιμα στην Κάρυστο, και της εικαστικού κ. Αιμιλίας Πέτρου, γονέα του σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες αφιέρωσαν το επόμενο διδακτικό δίωρο σε εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια ενσυναίσθησης στις αίθουσες διδασκαλίας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.